Locale Social Sănătate

OMS Europa organizează la București o reuniune regională pe tema angajaților din sănătate

schedule 15 mar. 2023, 17:13

OMS Europa organizează la București o reuniune regională pe tema angajaților din sănătate
Elenarts / Shutterstock

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) Europa împreună cu Ministerul Sănătății din România vor organiza săptămâna viitoare, la București, o reuniune regională pe tema angajaților din sănătate.

OMS Europa organizează o întâlnire la București pe tema angajaților din sănătate

OMS Europa organizează această întâlnire împreună cu Ministerul Sănătății, la București, săptămâna viitoare. La acest eveniment vor participa miniștri, reprezentanți ai societății civile, organizații profesionale și lucrătorii din domeniul sănătății și al asistenței medicale pentru a discuta despre o serie de acțiuni cu scopul de a proteja, sprijini și investi în lucrătorii din sistemul medical și al asistenței medicale.

Recent, OMS Europa a făcut o avertizare cu privire la o bombă cu ceas care amenință sistemele de sănătate din Europa din cauza îmbătrânirii forței de muncă, a sprijinului deficitar pentru sănătatea mintală și a dificultăților de a atrage și de a păstra tinerii în sectorul sănătății.

„În raportul său emblematic, intitulat «Forța de muncă din domeniul sănătății și al asistenței medicale în Europa: este timpul să acționăm», OMS/Europa a solicitat țărilor să facă mai mult pentru a-și proteja lucrătorii din domeniul sănătății și al asistenței medicale, prezentând o serie de recomandări concrete pentru a transforma această viziune în realitate”, se arată în comunicatul OMS.

În cadrul întâlnirii vor participa miniștrii sănătății, reprezentanți guvernamentali, cadre universitare, experți în politici, dar și lucrători din domeniul sănătății și sindicatele și asociațiile acestora. La sesiunea de deschidere vor participa premierul Nicolae Ciucǎ, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, directorul regional al OMS pentru Europa, Dr. Hans Henri P. Kluge.

Declarația de la București privind personalul din domeniul sănătății și al asistenței medicale

După ce au fost lansate avertismentele OMS și nenumăratele solicitări ale lucrătorilor din domeniul sănătății pentru ca guvernele să acționeze mai mult în acest domeniu, se presupune că această reuniune regională se va încheia cu adoptarea Declarației de la București privind personalul din domeniul sănătății și al asistenței medicale.

Există o mare probabilitate ca declarația să fie aprobată de toate cele 53 de țări din regiune. Adoptarea acestei declarații va contribui la acțiunea politică și la angajamentul cu privire la consolidarea forței de muncă din domeniul sănătății prin măsuri concrete în acest sens în mai multe domenii de politică.

Reuniunea regională va avea loc timp de două zile, în care vor exista discuții despre acțiuni pentru:

  • reținerea și recrutarea lucrătorilor din domeniul sănătății și al asistenței medicale, în special în zonele rurale și îndepărtate
  • îmbunătățirea condițiilor de muncă, inclusiv un echilibru sănătos între viața profesională și cea privată
  • să protejeze sănătatea mintală și bunăstarea lucrătorilor din domeniul sănătății și asistenței medicale
  • promovarea competențelor digitale ale lucrătorilor din domeniul sănătății și asistenței medicale
  • îmbunătățirea guvernanței și a planificării forței de muncă din domeniul sănătății
  • să promoveze practicile etice în materie de migrație
  • să abordeze diferențele de gen în cadrul forței de muncă din domeniul sănătății și al asistenței medicale.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---