Social

Facultatea care bate orice record: se bat 40 pe un loc. Un candidat a luat 10 la examen, deși la BAC a avut nota 5 la Matematică

schedule 25 iul. 2023, 08:57

Facultatea care bate orice record: se bat 40 pe un loc. Un candidat a luat 10 la examen, deși la BAC a avut nota 5 la Matematică
Foto: ALEX TUDOR/AGERPRES

Facultatea surpriză unde 40 de candidați se bat pe un loc de admitere. Concurență mare este și la stat, și la privat. Tinerii au devenit din ce în ce mai interesați de acest domeniu după pandemie. 

Facultatea unde se bat 40 de candidați pe un loc, mai mulți decât la IT

Din ce în ce mai mulți absolvenți de liceu au ca primă alegere Facultatea de Psihologie. Tinerii spun că sunt interesați de dezvoltarea personală și că acesta este locul de muncă al viitorului, mai ales după criza sanitară. Universitatea din București a avut parte de promovare din partea marelui campion la natație David Popovici, care s-a înscris tot la Psihologie. 

Cea mai mare concurență a fost la psihologie cognitivă, la Universitatea din București, unde au fost 37 de candidați pe un singur loc la buget, mai mult decât la Politehnică, Drept sau Medicină. 

„Avem candidaţi de vârste diferite. Sunt și oameni în a doua parte a carierei lor, de exemplu, care au hotărât să își schimbe drumul profesional, fie voiau să își împlinească un vis din tinerețe. Peste 70, 80 la sută dintre absolvenții noștri își continuă cariera în domeniile în care s-au pregătit”, a declarat Anca Petrescu, prodecan FPSE. 

În top urmează Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, cu peste 19 candidați pe un singur loc. Apoi Tehnologia Informației de la Facultatea de Mate-Info, cu peste 18 candidați pe un singur loc bugetar, pe urmă Biochimia. La polul opus sunt Geologia și Teologia Baptistă. 

Criminalistica îi cucerește pe tineri

Criminalistica i-a cucerit pe tineri în seriale, așadar îi cucerește și la facultate. Drașog a reușit să ia 10 la examen, deși la Bacalaureat, la proba de Matematică, a luat doar 5. 

„Nu vreau neapărat să urmez calea asta, dar îmi doresc să am un anumit skill. Profilerul este cel care face profilul psihologic al suspecților și decifreaza mintea lor, și pune pe hârtie”, a spus el pentru Observator.

David Popovici, student la Universitatea Bucureşti din toamnă 

Campionul român a anunțat recent că din toamnă va fi student la Facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității București. El consideră că a făcut alegerea potrivită și că, în paralel cu studenția, va beneficia și de sprijin în „atingerea de noi performanțe în domeniul care mi-a adus cele mai frumoase realizări, înotul”. 

„Simt că am o înclinație spre acest domeniu și pentru că știu că cel mai bun mediu de formare este cel în care ai familia și prietenii aproape. (...)Îmi doresc ca cei trei ani de facultate la FPSE să mă surprindă prin diversitatea cunoștințelor dobândite la UB, prin modul în care profesorii vor aborda domeniul de care sunt pasionat și, poate cel mai important lucru, îmi doresc să cunosc oameni cu care să creez legături cât mai puternice, de calitate”, a scris David Popovici pe contul de Facebook. 

Reprezentanții Universității cred că cea mai bună promovare le-a făcut-o campionul David Popovici, care din toamnă va fi student aici. 

„Avem 4 medaliați cu medalii la olimpiade internaționale. Avem 3 medaliați la sporturi olimpice. Universitatea le asigură cazare gratuită, un program special, cu activitate flexibilă pe perioada competițiilor acestora burse în bani”, a afirmat Marian Preda, rector Universitatea din București. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---