Social

Incendiu violent lângă Penitenciarul Poarta Albă din Constanța. Riscul ca flăcările să ajungă la clădirile în care se aflau deţinuţii era uriaş

schedule 19 iul. 2023, 08:25

Incendiu violent lângă Penitenciarul Poarta Albă din Constanța. Riscul ca flăcările să ajungă la clădirile în care se aflau deţinuţii era uriaş
Foto: captura video Digi24

Un incendiu violent de vegetație a izbucnit seara trecută în apropiere de Penitenciarul Poarta Albă din județul Constanța. Zeci de pompieri s-au luptat ore întregi pentru a stinge vălvătaia, căci riscul ca flăcările să ajungă la clădirile în care se aflau deținuții sau la casele din apropiere era uriaș. 

Incendiu de vegetație în Constanța, lângă Penitenciarul Poarta Albă

Alarma s-a dat la ora 21. În scurt timp, zeci de pompieri au început să intervină cu mai multe autospeciale pentru a stinge flăcările și a limita pericolul.

„Au fost alocate şase autospeciale de stingere cu apă şi spumă cu peste 30 de pompieri militari, o cisternă de la staţia de pompieri Midia şi o cisternă a Regiei Judeţene de Apă Constanţa. S-a reuşit limitarea flăcărilor la penitenciarul Poarta Albă şi la Spitalul penitenciarului. De asemenea, a fost limitată extinderea către locuinţele din zonă şi pe marginea canalului”, a transmis Oana Manoilă, purtător de cuvânt ISU Dobrogea. 

Imediat s-a dat alarma și la nivelul conducerii penitenciarului, fiindcă riscul ca flăcările să ajungă la clădirile în care se aflau deținuții era uriaș. 

„Depindem foarte mult şi de vânt, din ce direcţie bate vântul. În momentul ăsta nu suntem foarte favorizaţi, bate puţin către unitate, însă din ce am înţeles de la echipa de pompieri care este la faţa locului, nu suntem în pericol, au reuşit să izoleze (n.r focul), astfel încât să nu se extindă către clădirile penitenciarului”, a declarat Roxana Ioniță, director Penitenciarul Poarta Albă.

După zeci de minute, pompierii au reușit să limiteze focul la o distanță de aproape 200 de metri de închisoare, iar problema evacuării celor 600 de deținuți nu a mai fost luată în calcul. Miercuri, pompierii urmează să evalueze pagubele și să stabilească de la ce a pornit incendiul. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9756 RON
-0.00030
USD
USD: 4.6134 RON
0.02300
GBP
GBP: 5.7832 RON
0.00510
HUF
HUF: 1.2824 RON
-0.00140
BGN
BGN: 2.544 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.0909 RON
0.00650
Convertor valutar

Rezultat: ---