Sănătate

ANPC avertizează consumatorii să evite achizițiile de produse pascale din locuri neautorizate

schedule 01 mai 2024, 10:12

ANPC avertizează consumatorii să evite achizițiile de produse pascale din locuri neautorizate
Foto: ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO
Sebastian Hotca de la ANPC recomandă cumpărarea produselor pascale, inclusiv carne și ouă, din surse autorizate pentru siguranța consumatorilor.

Președintele interimar al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Sebastian Hotca, a subliniat importanța achiziționării produselor pascale, inclusiv carne și ouă, din locuri autorizate. Într-un interviu recent, Hotca a atras atenția asupra riscurilor cumpărăturilor din locuri neautorizate, unde produsele nu sunt verificate sanitar-veterinar. Acesta a recomandat consumatorilor să verifice întotdeauna starea ambalajelor, integritatea și etanșeitatea acestora, precum și data limită de consum.

Hotca a menționat că este esențial ca produsele, în special carnea de miel, să aibă ștampila controlului sanitar-veterinar și a avertizat împotriva achiziției de carne din portbagajele mașinilor sau de la persoane neautorizate. De asemenea, a subliniat necesitatea verificării calității cărnii, care trebuie să aibă o peliculă uscată și să fie fermă și elastică, iar mirosul să fie proaspăt.

În ceea ce privește ouăle, acestea trebuie să aibă coaja intactă și să fie fără mirosuri străine. Hotca a avertizat și asupra folosirii vopselelor adecvate pentru ouă, insistând pe citirea etichetelor produselor. A mai adăugat că este important să se solicite și să se păstreze bonul fiscal la achiziția produselor, pentru a putea face dovada achiziției în cazul unei reclamații ulterioare.

ANPC a demarat proceduri și controale pentru produsele pascale și va comunica rezultatele acestor controale în perioada următoare. Hotca a reiterat că abaterile descoperite de inspectori sunt în scădere ca număr și intensitate, dar consumatorii trebuie să rămână vigilenți și să achiziționeze produse doar din locuri autorizate.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9756 RON
0.00090
USD
USD: 4.5772 RON
0.01880
GBP
GBP: 5.7994 RON
0.00240
HUF
HUF: 1.2896 RON
-0.00050
BGN
BGN: 2.544 RON
0.00040
CHF
CHF: 5.0733 RON
0.00400
Convertor valutar

Rezultat: ---