Restaurantul lui Pescobar din Timișoara a fost închis
Zilelele acestea, inspectorii ANPC au făcut un control în restaurantul pe care îl deține Pescobar în zona de nord a Capitalei, pe care l-au închis din cauza unor reguli. Din câte a povestit chiar afaceristul, fructele de mare nu erau ținute la -18 grade, așa cum prevede legea, ci la -15 grade, motiv pentru care a fost sancționat. La scurt timp după aceea, el a dat câteva declarații în acest și nici reacțiile dure din partea oamenilor nu au încetat să apară.
Mai apoi, a fost făcut un control și în restaurantul acestuia din Timișoara care, de asemenea, a fost închis temporar. Pentru el nu a fost o surpriză, fiind de părere că nereguli sunt peste tot, dar este împăcat cu ideea și nu va dura mult până când îl va redeschide, iar oamenii vor putea din nou să îi calce pragul. Aici, problema nu a fost legată de temperatura la care se țineau fructele de mare, ci mai degrabă a avut legătură cu modul în care se fierbea caracatița, Pescobar venind cu explicații clare în acest sens.
Citește și:
Pescobar a plecat pe Muntele Athos, după ce i s-au închis restaurentele
Pescobar a dat de greu, după ce i s-au închis restaurantele. Și-a scos la vânzare mașina
Pescobar a dat cărțile pe față. Când va redeschide restaurantul din Herăstrău
Consideră că inspectorii nu au citit cele 39 de pagini de reglementări despre fructele de mare și pește, înainte de a merge în control și de aceea s-a ajuns în această situație. Speră să nu dureze mai mult de 24 de ore rezolvarea acestei probleme și să pună la punct toate aceste aspecte, pentru ca nimeni să nu mai aibă ce să comenteze la adresa lui.
Momentele acestea nu sunt deloc unele ușoare pentru Pescobar, care și-a promovat afacerea de-a lungul timpului și pe care multe vedete l-au lăudat, după ce au servit masa într-unul dintre restaurantele pe care le deține.
„Voiam să vă anunț că și la Timișoara s-a dispus de către comisarii ANPC oprirea temporară a activității. Era de așteptat, în orice locație sunt nereguli. Nu va dura mai mult de o zi să punem la punct tot ce inspectorii ANPC au constatat ca și nereguli acolo, dar am o mare dilemă. Ce facem cu caracatița? Deoarece inspectorii ANPC spun că nu avem voie să o fierbem înainte și nouă ne ia 3-4 ore, pentru că fierbem cantități și atât îi ia unei caracatițe de calibru 3-4-5 kile să o fierbi pentru a fi nu gumă, nu cauciuc, ci bună pentru consum.(...) Trebuie să v-o dăm pe loc, deci există marele risc să vă dăm caracatița cauciuc, să n-o puteți mânca. Altfel nu avem voie deocamdată, nu este reglementare sau poate că nu știau dânșii cum să fie.
Reglementare sigur e, dar sunt 39 de pagini în caietul lor de a învăța despre pește și fructe de mare. Nu cred că le-au parcurs pe toate, că au mai fost lipsuri, i-am mai prins cu carențe în cunoștințe. (…) Atât s a putut. Suntem închiși acolo, dar cu speranța că mâine seară vom deschide. Adică noi punem la punct tot ce au constatat ei, acum nu știu cum o să facem cu caracatița și mâine seară sperăm să deschidem. Așa că povestea noastră, dragi clienți de la Timișoara, se încheie aici dar vom redeschide cel mai probabil mâine seara, maxim poimâine. Capul sus, facem tot ce trebuie să fie făcut pentru a redeschide toate localurile, ne punem la punct”, a transmis Pescobar, pe rețelele sociale.