Social Educație

15 tineri sub 15 ani îți arată România pe care nu o știai

schedule 03 apr. 2024, 11:44

15 tineri sub 15 ani îți arată România pe care nu o știai
Africa Studio/Shutterstock

Într-o eră în care tehnologia evoluează rapid și se integrează în activitățile noastre zilnice, este necesară o pregătire strategică a forței de muncă pentru a răspunde cerințelor pieței.

Într-o eră în care tehnologia evoluează rapid și se integrează în activitățile noastre zilnice, este necesară o pregătire strategică a forței de muncă pentru a răspunde cerințelor pieței. Această provocare devine chiar mai presantă în țările cu deficite semnificative de forță de muncă, precum România.

În România, scăderea numărului de tineri activi pe piața muncii și nivelul ridicat de abandon școlar reprezintă puncte vulnerabile care afectează piața muncii în mod semnificativ. Problema este amplificată de prezența unor inegalități pronunțate între zonele urbane și cele rurale, cu impact major asupra accesului la educație și oportunități de angajare.

În acest context, Smartree, jucător cheie în segmentul serviciilor de outsourcing de salarizare și administrare de personal din România împreună cu Teach For Romania au lansat revista 15 sub 15, care aduce în prim-plan 15 povești inspiraționale ale tinerilor sub 15 ani și eforturile lor remarcabile de a-si sustine financiar familiile. Această inițiativă are ca scop lupta împotriva abandonului școlar și susținerea formării unei forțe de muncă viabile pentru viitorul economiei prin sprijin financiar acordat proiectelor Teach For Romania.

Companiile pot juca un rol esențial în această inițiativă prin redirecționarea a 20% din impozitul pe profit către programele educaționale ale Teach For Romania din mediul rural. Investind în educație și în profesori motivați, contribuim la formarea unei generații de profesioniști pregătiți pentru provocările pieței muncii din viitor. Un gest mic poate avea un impact semnificativ asupra viitorului copiilor și al economiei noastre.

Descoperă mai multe despre poveștile inspiraționale ale acestor tineri ambitiosi si descarca de pe www.15sub15.ro formularul prin care poți dona pentru educația din România.

Advertorial

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9758 RON
0.00070
USD
USD: 4.6438 RON
-0.00650
GBP
GBP: 5.82 RON
-0.01820
HUF
HUF: 1.269 RON
-0.00280
BGN
BGN: 2.5441 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.0948 RON
-0.01160
Convertor valutar

Rezultat: ---