Speciale

Retrospectiva zilei 24 mai 2023

schedule 25 mai 2023, 01:26

9 NEWS prezintă retrospectiva zilei 24 mai 2023 cu cele mai importante știri ale momentului. Citește cele mai recente știri din lumea mondenă, actualitate, politică, social, economie, auto și sport.

1. A treia zi de grevă generală în școli. „Și va fi de durată”

Greva profesorilor ar putea dura câteva săptămâni, căci sindicaliștii nu au ajuns la nicio înțelegere cu Guvernul. Peste 100.000 de liceeni își fac griji pentru Bacalaureat, un examen care a fost amânat. În schimb, elevii din clasele mai mici se bucură de mica pauză; umplu piscinele și locurile de joacă. Profesorii, însă, nu au chef de distracție și amenință cu proteste de amploare în fața Guvernului. 
Citeste tot articolul »

2. Nicolae Ciucă le-ar fi cerut elevilor şi părinţilor să pună presiune asupra profesorilor. Le-a propus protestatarilor să le mărească salariile

Este haos în Educație, după ce guvernanții nu au reușit să oprească greva generală. După patru ore de discuții cu aleșii, sindicaliștii au ieșit doar cu niște promisiuni. Nicolae Ciucă le-a propus protestatarilor o majorare salarială de doar 7-8% și că legea salarizării se va adopta cât de repede posibil, adică Ministerul Muncii ar trebui să o finalizeze până la jumătatea lunii iulie, urmând să fie înaintată în Parlament tocmai în septembrie. Între timp, actualul premier le-ar fi cerut elevilor și părinților să pună presiune asupra profesorilor.

Citeste tot articolul »

3. Darius Vâlcov s-a predat poliției din Italia. Fostul ministru de Finanțe este condamnat la 6 ani de închisoare

Fostul ministru de Finanțe, Darius Vâlcov, dat în urmărire internațională pentru corupție și trafic de influență, s-a predat poliției din Italia. Acesta a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare în „dosarul tablourilor”. Procurorii au găsit peste 170 de opere de artă ascunse în pereții casei sale, iar șpaga se negocia în cimitir. 
Citeste tot articolul »

4. Preşedintele Germaniei, vizită de stat în România. Steinmeier va avea întâlniri oficiale la Bucureşti, Sibiu și Timişoara

Preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, va efectua o vizită de stat în România, de miercuri până vineri, în urma invitaţiei preşedintelui Klaus Iohannis.

Citeste tot articolul »

5. Primele efecte după plafonarea tarifelor RCA: o companie de asigurări auto a încetat colaborarea cu zeci de brokeri - prețuri prea mici, clienți prea mulți

La mai bine de o lună de la plafonarea tarifelor RCA, au apărut și primele efecte. Una dintre companiile de asigurare, care între timp a ajuns să ocupe locul trei în piață, a anunțat că încetează să mai colaboreze cu zeci de brokeri, pe motiv că prețul pe care este nevoit să îl practice este prea mic și îi aduce prea mulți clienți, cărora nu le poate face față. 
Citeste tot articolul »

6. George Burcea și Viviana Sposub, vacanță cu peripeții. Actorul a fost jefuit în Costa Rica

George Burcea și Viviana Sposub au avut parte, recent, de o vacanță cu peripeții. Cei doi îndrăgostiți au plecat timp de câteva zile în Costa Rica, fără să bănuiască ce îi așteaptă acolo. Actorul a fost cel care le-a vorbit fanilor despre ceea ce a trăit. Iată ce a postat!

Citeste tot articolul »

7. Buletinele cu cip în București. Când vor fi disponibile în Capitală. Anunțul Ministerului de Interne

Noile buletine de identitate cu cip ar începe să fie emise în București începând din luna septembrie, ci nu din vară așa cum a anunțat anterior Ministrul de Interne Lucian Bode.Citeste tot articolul »

8. Premierul Nicolae Ciucă își dă demisia vineri. Cum vor fi negociate ministerele pentru noul Guvern

Premierul Nicolae Ciucă a confirmat miercuri, în Argeș, că își va depune demisia pe 26 mai, vineri, „conform calendarului”. Șeful Executivului a declarat și că până luni va decide dacă rămâne în Guvern. În ceea ce privește negocierile pentru noul Cabiner, liberalul a marcat că e varianta respectării protocolului sau rediscutarea fiecărui minister în parte. 

Citeste tot articolul »

9. Feli, în rolul de mamă singură. Cum de descurcă artista: „Sunt genul de părinte care știe să...”

Feli este, de câteva luni bune, o mamă singură. Vedeta și tatăl copilului ei au decis să o ia pe drumuri separate, motiv pentru care multă lume a ajuns să se întrebe cum face artista față tuturor provocărilor de zi cu zi. Ce a declarat despre viața de părinte!
Citeste tot articolul »

10. Vor începe filmările pentru America Express. Irina Fodor, condusă la aeroport de soțul ei: „Am făcut noapte albă”

În curând, vor începe filmările noului sezon al emisiunii America Express, iar prezentatoarea competiției, Irina Fodor, a fost condusă, seara trecută, la aeroport de către partenerul ei de viață. Cei doi au făcut noapte albă, iar ea nu a plecat înainte de a-i spune câteva cuvinte lui Răzvan Fodor. Iată ce i-a zis!

Citeste tot articolul »

11. VIDEO Alexandr Lukașenko: „Nu am de gând să mor, băieți”

Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, a transmis un mesaj video în care a negat afirmațiile potrivit căruia ar avea probleme grave de sănătate. Liderul belarus, în vârstă de 68 de ani, le-a spus unor oficiali belaruși că nu are de gând să moară.
Citeste tot articolul »

12. Cum s-a schimbat viața lui Puya, după participarea la America Express: „M-a pus pe gânduri”

Participarea la America Express a fost o provocare pentru Puya din foarte multe puncte de vedere. Artistul a învățat foarte multe lucruri în săptămânile petrecute departe de casă alături de frumoasa lui soție, iar după revenirea în țară, a făcut mai multe schimbări în viața sa. Iată ce a declarat într-un interviu acordat recent.

Citeste tot articolul »

13. Cât costă un meniu la nunta lui Smiley cu Gina Pistol. Cu ce feluri de mâncare își vor delecta invitații

Smiley și Gina Pistol își vor uni destinele pe 27 mai, iar pregătirile pentru marele eveniment sunt în toi. Uite ce preparate vor servi invitații care le vor fi alături în ziua cea mare.
Citeste tot articolul »

14. Mădălin Ionescu a slăbit 12 kilograme în 3 luni din cauza problemelor de sănătate. Cum arată acum prezentatorul TV

Problemele de sănătate l-au făcut pe Mădălin Ionescu să dea jos 13 kilograme în 3 luni de zile. Prezentatorul tv a luat o decizie drastică, după ce s-a confruntat cu probleme serioase de sănătate.
Citeste tot articolul »

15. Florin Salam, internat în spital din cauza problemelor de sănătate. Care este starea manelistului: „Face tratament pentru...”

Florin Salan a fost internat în spital, din cauza problemelor de sănătate, iar fiica lui a dat detalii semnficative despre starea în care se află tatăl său la momentul actual, vorbind în același timp și despre tratamentul pe care acesta îl urmează. Iată ce a povestit Betty Salam!

Citeste tot articolul »

16. Admitere ASE București, iulie 2023. Cum poți deveni student la ASE

Academia de Studii Economice din București începe o nouă sesiune de admitere, în iulie 2023. Este una dintre cele mai cotate universități din țară și un lider al învățământului superior economic din România.
Citeste tot articolul »

17. Connect-R, pregătit să renunțe la cariera muzicală: „Viața nu e doar turneu, aplauze și bani”

Connect-R este pregătit să renunțe la cariera muzicală, fiind de părere că viața nu e doar turneu, aplauze și bani. Are alte planuri de viitor, despre care a vorbit în cadrul unui podcast în care a fost invitat. Ce l-a determinat să ia această decizie!
Citeste tot articolul »

18. Ajutor financiar de la stat pentru bunicii care au în grijă nepoți. Câți bani ar putea primi lunar

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunțat că bunicii sau rudele care au în grija lor copiii ai căror părinți sunt plecați și muncesc peste hotare ar putea beneficia de un ajutor financiar din partea statului.

Citeste tot articolul »

19. Primăria Capitalei a atras fonduri de peste 520 milioane de lei din PNRR. În ce vor fi investiți banii

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că Bucureștiul a atras fonduri nerambursabile în valoare de peste 520 de milioane de lei prin PNRR. Aceștia vor fi utilizați pentru transporturi, urbanism, sănătate și consolidarea clădirilor cu risc seismic.
Citeste tot articolul »

20. Cine este Cleopatra Stratan de la America Express. A lansat primul album la vârsta de doar trei ani

America Express continuă, iar noul sezon al emisiunii de la Antena 1 pare a fi unul plin de surprize. Cleopatra Stratan a acceptat să fie concurentă alături de partenerul ei de viață, motiv pentru care fanii au zis că acesta este un adevărat test al căsniciei pe care dacă vor reuși să îl treacă, înseamnă că sunt pregătiți și pentru situații ceva mai grele în viață. Dar cine este Cleopatra Stratan, de fapt!

Citeste tot articolul »

21. Wall-Street a premiat unii dintre cei mai importanți lideri ai României în cea de-a doua ediție a “CEO’s Gala - Outstanding leaders that turn crises into opportunities”

Pe data de 23 mai, wall-street.ro.ro a premiat cei mai puternici lideri din România, în cadrul celei de-a doua ediții a evenimentului “CEO’s Gala - Outstanding leaders that turn crises into opportunities”. Au urcat pe scenă lideri a căror determinare și pasiune pot transforma orice criză și provocare într-o oportunitate, manageri și antreprenori care găsesc rețeta succesului acolo unde alții văd doar probleme.
Citeste tot articolul »

22. Iași devine capitala mondială de Esports în acest an. Când va avea loc campionatul

În această vară, Iașiul devine capitala mondială de sporturi electronice. Orașul va găzdui Campionatul Mondial de Esports. Aceasta este pentru prima dată când evenimentul are loc în Europa.

Citeste tot articolul »

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9762 RON
-0.00040
USD
USD: 4.6699 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.7698 RON
-0.00210
HUF
HUF: 1.2629 RON
-0.00260
BGN
BGN: 2.5443 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.1198 RON
0.00490
Convertor valutar

Rezultat: ---