Politic Externe

Zelenski a semnat legea care duce mai aproape de aderarea la UE. „Negocierile vor începe în acest an”

schedule 18 aug. 2023, 09:19

Zelenski a semnat legea care duce mai aproape de aderarea la UE. „Negocierile vor începe în acest an”
Oleksandr Osipov/Shutterstock

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat că a semnat o lege prin care Ucraina va începe negocierile pentru o aderare mai rapidă la Uniunea Europeană.

Zelenski a semnat legea pentru a grăbi negocierile de aderare la UE

”Negocierile ar urma să înceapă în acest an. Legea garantează o selecţie transparentă, profesionistă şi corectă a judecătorilor pentru Curtea Constituţională. Ţara noastră se află cu un pas mai aproape de a adera la Uniunea Europeană”, a afirmat Zelenski.

Liderul de la Kiev a anunțat că Ucraina urmează să organizeze un forum al industriilor de apărare, în toamnă, arătând că ”naţiunile au dreptul la apărare”.

”Noi construim arsenalul lumii libere împreună”, a adăugat el.
”Va fi prima dată când un astfel de eveniment la scară largă se va ţine la nivel de state. Producători de arme ucraineni şi străini. Puterea noastră. Puterea partenerilor noştri. Întreaga lume, care este interesată în a se asigura că dreptul internaţional şi umanitatea au un arsenal de apărare potrivit împotriva oricărei terori... Lumea poate fi unită şi în acest format de cooperare. Trebuie să dăm un nou impuls de securitate tuturor din lume care preţuiesc statalitatea lor şi libertatea la fel de mult ca noi. Naţiunile au dreptul la apărare. Noi construim arsenalul lumii libere împreună”, a declarat Zelenski.

Decretul lui Zelenski a fost pus în aplicare

Președintele ucrainean a mai menționat că acordurile cu cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, sunt implementate, iar două sisteme de lansare IRIS-T noi au fost livrate în Ucraina, aceste sisteme fiind pentru apărare aeriană. Zelenski a transmis că a primit scrisorile de acreditare a noilor ambasadori sosiţi în Ucraina din Germania, Indonezia, Suedia, Chile, Columbia şi Peru.

Totodată, președintele ucrainean s-a întâlnit cu guvernul şi a avut și o întrevedere separată cu premierul Şmîhal, cu care a discutat despre logistică, exporturi, sprijin pentru apărare. Zelenski a vorbit în mesajul său transmis după discuții și despre diferite unităţi de militari ucrainene, cărora le-a transmis recunoştinţa sa.

Liderul de la Kiev a mai subliniat că printr-un decret al său decizia privind schimbarea şefilor regionali însărcinaţi cu recrutarea a fost pusă în aplicare.

”Războinici care au participat efectiv la lupte, care înţeleg cu adevărat cum şi cine ar trebuie selectat pentru forţele noastre de apărare şi securitate – aceştia sunt războinicii care vor gestiona activitatea centrelor teritoriale de recrutare. Acest sistem are nevoie de demnitate. Acest sistem are nevoie de raţionalitate. Acest sistem are nevoie de abilitatea de a asigura pe front oameni care pot întări apărarea noastră”.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---