Speciale

Retrospectiva zilei 28 iunie 2023

schedule 29 iun. 2023, 01:24

9 NEWS prezintă retrospectiva zilei 28 iunie 2023 cu cele mai importante știri ale momentului. Citește cele mai recente știri din lumea mondenă, actualitate, politică, social, economie, auto și sport.

1. BAC 2023 - proba la alegere a profilului. Subiectele la Biologie, Chimie, Fizică sau Geografie

Bacalaureat 2023 continuă miercuri, 28 iunie, cu proba la alegere a profilului şi specializării. Elevii au putut opta pentru una dintre cele zece discipline prevăzute în metodologie. Examenul de BAC 2023 se va încheia joi, 29 iunie, cu proba la Limba și literatura maternă. 
Citeste tot articolul »

2. Zanni refuză să mai lucreze cu Alex Velea. Este de necrezut cum a reacționat iubitul Antoniei: „Eu îi doresc...”

Zanni a făcut un vlog în care a vorbit despre motivele pentru care refuză să mai lucreze cu Alex Velea. Auzind toate acestea, partenerul de viață al Antoniei a avut și el o reacție cu totul și cu totul neașteptată. Iată ce a zis!
Citeste tot articolul »

3. Marile magazine, obligate să reducă prețurile alimentelor de bază: Guvernul ia în calcul două variante. Care ar fi mai avantajoasă

Guvernul va aproba joi o ordonanță de urgență pentru ieftinirea alimentelor de bază. Adaosul comercial va fi plafonat la 20% pentru procesatori și 20% pentru retaileri, preț de trei luni. Între timp, se poartă negocieri la Palatul Victoria și pe modificarea TVA-ului. Iată care dintre cele două variante luate în calcul de Executiv ar fi mai avantajoasă.

Citeste tot articolul »

4. Tzancă Uraganu, de partea Danei Roba. Ce mesaj a transmis manelistul în secțiunea de comentarii

Dana Roba a dat niște declarații emoționante, după ce și-a revenit și după s-a văzut pentru prima dată în oglindă, iar Tzancă Uraganu a sărit în apărarea sa, în secțiunea de comentarii. Manelistul a trasnmis un mesaj scurt și la obiect.
Citeste tot articolul »

5. Bisericile vor panouri fotovoltaice. Fondurile de la stat pentru parohii s-au epuizat în mai puțin de două minute

Bisericile vor și ele panouri fotovoltaice, pentru a deveni prietenoase cu mediul. Astfel, în premieră, statul oferă ajutor parohiilor care vor să le instaleze. Doritori au fost, căci fondurile s-au epuizat în mai puțin de două minute. 
Citeste tot articolul »

6. Jasmine de la "Bravo, ai stil!", despre certurile dintre colegele sale: „Este o competiție grea, o luptă acerbă”

Jasmine a vorbit despre certurile dintre colegele sale, invitată fiind la  la "Bravo, ai stil!" Backstage. Ea și-a exprimat opinia sinceră despre Andreea, dar a discutat și despre ajutorul pe care îl primește din partea familiei sale.

Citeste tot articolul »

7. Prețul un porumb fiert pe litoral, calculat bob cu bob. Turiștii plătesc de 10 ori mai mult pentru un porumb la malul mării

Turiștii care au ales în acest an litoralul românesc rămân, cu siguranță, cu un gust amar când văd prețurile exagerate, întâlnite la tot pasul. Nu numai mâncarea sau cazarea le scoate mult din buzunar, ci și micile pofte făcute pe plajă cântăresc din ce în ce mai greu. Porumbul, unul dintre cele mai dorite și consumate produse pe timpul verii, îndeosebi la malul mării, are un preț exagerat. De la producător până pe plajele de la Marea Neagră, costul unui știulete ajunge să crească și de 10 ori. 
Citeste tot articolul »

8. Anamaria Prodan a sărit în apărarea fostului soț. S-a spus că Laurențiu Reghecampf nu își vizitează fiul: „Îi face foarte mare rău”

Anamaria Prodan a sărit în apărarea fostului soț, după ce s-a spus că Laurențiu Reghecampf nu își vizitează fiul. Ce a spus impresara despre bărbatul alături de care a locuit ani la rând și căruia i-a dăruit un băiat!

Citeste tot articolul »

9. Rezultate Evaluare Națională 2023. Edu.ro a publicat notele de la Capacitate: procentul mediilor de peste 5 este de 76%

Rezultate Evaluare Naţională 2023. Ministerul Educaţiei a publicat astăzi rezultatele iniţiale obţinute de elevii de clasa a VIII-a la Evaluarea Naţională, pe site-ul edu.ro. Peste 76% dintre elevii care au susțiunut Evaluarea Națională în 2023 au luat medii peste 5. Candidații vor afla notele finale pe 4 iulie, după rezolvarea contestațiilor.
Citeste tot articolul »

10. Tragedie în Grădina Botanică din Craiova. O fată de 14 ani a murit după ce a fost înjunghiată de un tânăr de 17 ani

O crimă a zguduit un oraș întreg, marți după-amiază. Tragedia a avut loc chiar în Grădina Botanică din Craiova, unde un tânăr de 17 ani a înjunghiat două persoane, o fată de 14 ani și un băiat de 20 de ani. În cele din urmă, fata s-a stins din viață.

Citeste tot articolul »

11. Dinu Maxer radiază după divorțul de Deea Maxer. Una dintre aparițiile sale i-a lăsat mască pe fani: „Eu nu pot să-i contrazic”

Dinu Maxer radiază, după divorțul de Deea Maxer, iar una dintre aparițiile sale i-a lăsat mască pe fani. Acesta a reușit să îi impresioneze pe urmăritoriii lui, care au remarcat o schimbare majoră în ceea ce îl privește.
Citeste tot articolul »

12. Neptun intră retrograd în Pești pe 30 iunie. Ce înseamnă pentru noi

Neptun retrograd ne invită să pătrundem în subconștientul nostru, să vindecăm rănile emoționale pe care le cărăm după noi din trecut și să ne eliberăm de toate atașamentele care ne împiedică creșterea spirituală. Făcând toate aceste lucruri reușim să ne realiniem visurile și aspirațiile noastre cu adevăratul nostru scop, deschizând astfel o cale către o viață cu adevărat autentică, în care să ne simțim împliniți și fericiți cu adevărat. 

Citeste tot articolul »

13. Confederația Caritas România - Scrisoare deschisă către Guvernul României

Modificarea prevederilor din HG din 26.04.2023 și informarea autorităților locale precum și a celorlalte autorități implicate (Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Ministerul Educației) pentru o interpretare unică a prevederilor.
Citeste tot articolul »

14. Evaluarea Naţională 2023. Model de cerere pentru contestaţie. Cum se pot depune acestea

Astăzi, Ministerul Educației a făcut publice rezultatele inițiale ale Evaluării Naționale 2023. Elevii care nu sunt mulțumiți de notele obținute pot depune contestații la centrele de examen sau le pot depune electronic.
Citeste tot articolul »

15. Claudia Pătrășcanu vrea să își refacă viața după mariajul eșuat: „Încă mai cred în iubire”

Claudia Pătrășcanu și-a propus să își refacă viața, să fie fericită alături de un bărbat care să o trateze așa cum merită și să se bucure în continuare de iubire, pentru că încă mai crede în ea. Ce declarații a făcut fosta parteneră de viață a lui Gabi Bădălău despre viața privată!

Citeste tot articolul »

16. Lora și Doinița Oancea nu au îngropat securea războiului. De la ce s-au luat de data aceasta: „Mocirla pe care ea a creat-o!”

Lora și Doinița Oancea nu au îngropat securea războiului, deși au trecut opt ani de când a izbucnit scandalul între ele care a avut la bază faptul că blondina i-ar fi furat iubitul actriței, la vremea aceea, el fiind cel cu care este într-o relație și în ziua de astăzi.
Citeste tot articolul »

17. CNSU a aprobat încetarea stării de risc epidemiologic şi biologic generată de pandemia de COVID-19. Anunțul făcut de Guvern

Guvernul a anunţat miercuri, că Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat hotărârea cu privire la încetarea stării de risc epidemiologic şi biologic generată de pandemia de COVID-19.Citeste tot articolul »

18. Senatul a votat legea pensiilor speciale. Proiectul urmează să fie promulgat de președintele Klaus Iohannis

Legea pensiilor speciale a fost votată de Senat. Legea a primit 91 de voturi și urmează să fie promulgată de președintele Klaus Iohannis.
Citeste tot articolul »

19. Doi studenți străini în România au fost electrocutați după ce s-au urcat pe un tren pentru a face poze

Au scăpat ca prin urechile acului. Este vorba despre doi tineri studenți străini în România care s-au urcat pe un vagon de marfă pentru a face o poză deosebită și au fost electrocutați.
Citeste tot articolul »

20. Ciolacu: „Actul sexual cu un copil sub 16 ani este viol”. Deputații au votat propunerea legislativă

A fost adoptat proiectul de lege prin care orice act sexual cu un minor sub 16 ani este considerat viol. Deputații au votat astăzi propunerea legislativă.

Citeste tot articolul »

21. Horoscop TAUR. Cele cinci calități bune și cele cinci defecte ale nativilor zodiei Taur

Taurii - oameni puternici și hotărâți, care trăiesc viața cu pasiune și determinare. De-a lungul anilor își construiesc temelia pe bază de muncă și perseverență, pe bază de iubire și loialitate și niciodată nu se dăruiesc doar pe jumătate.

Taurii sunt oameni care își cunosc valoarea și sunt mândri de ceea ce sunt și au realizat. Își asumă riscuri și își urmăresc visurile, indiferent de dificultățile întâmpinate. Când trec prin momente de încercare, își găsesc puterea interioară și se ridică din nou precum o Pasăre Phoenix, mai puternici, mai încrezători și mai hotărâți ca oricând.

Taurii trăiesc în prezent, bucurându-se de fiecare clipă și de fiecare experiență pe care o trăiesc. Știu să se bucure de plăcerile simple ale vieții și apreciază frumusețea din jurul lor.

În relații, Taurii sunt persoane pline de armonie și înțelegere, dar care totodată știu sa susțină suspansul în cuplu si sa mențină vie flacăra pasiunii. Sunt loiali și dedicați familiei, rămânând adesea stâlpul responsabilității în doi.
Citeste tot articolul »

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9761 RON
-0.00040
USD
USD: 4.6285 RON
-0.00320
GBP
GBP: 5.7804 RON
0.01880
HUF
HUF: 1.278 RON
-0.00030
BGN
BGN: 2.5442 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.093 RON
-0.00250
Convertor valutar

Rezultat: ---