Speciale

Retrospectiva zilei 11 august 2023

schedule 12 aug. 2023, 01:22

9 NEWS prezintă retrospectiva zilei 11 august 2023 cu cele mai importante știri ale momentului. Citește cele mai recente știri din lumea mondenă, actualitate, politică, social, economie, auto și sport.

1. Protest la Finanțe. Manifestanții ameninţă că blochează salariile bugetarilor: în minister, venitul mediu e 6.000 de lei, iar șefii au și aproape 17.000 de lei

Un protest spontan al angajaților din Ministerul Finanțelor a izbucnit joi chiar în sediul instituției. Angajații din Ministerul Finanțelor protestează împotriva prevederilor din proiectul de ordonanță de urgență privitor la reforma bugetarilor. Oamenii sunt revoltați că ar urma să piardă bani, tichete de vacanță și funcții de conducere. Astăzi, vor fi proteste și la Trezorerie, ceea ce înseamnă că plata salariilor bugetarilor ar putea fi blocată până miercuri. 
Citeste tot articolul »

2. Ucraina anunță înființarea unui coridor umanitar pentru navele blocate în porturile sale de la Marea Neagră, de la începutul războiului

Armata Ucraineană anunță deschiderea unor coridoare umanitare temporare în Marea Neagră, pentru navele comerciale blocate în porturile sale încă de la declanșarea războiului. „Vom pune camere de filmat pe nave.”

Citeste tot articolul »

3. Unde-i plafonarea? Prețurile sunt duble la RCA: care ar putea fi cauzele creșterii tarifelor la asigurările auto

Cu toate că prețurile RCA sunt plafonate până în octombrie, asiguratorii cresc tarifele. Mai mulți șoferi care au încheiat polițe acum câteva luni și care au verificat din nou tarifele s-au trezit cu oferte duble de preț, deși n-au avut accidente. Autoritățile spun că astfel de situații nu sunt normale și că vor face verificări. Dar care ar putea fi cauzele? Explicațiile unui expert în asigurări. 
Citeste tot articolul »

4. Când se încălzește apa mării. Turiștii vor să petreacă vacanța de Sfânta Maria pe litoral

Se apropie cu pași repezi vacanța de Sfânta Maria, iar la mare cu greu se mai găsește un loc liber. În cele mai populare stațiuni, anume Mamaia, Vama Veche, Costinești și Eforie, gradul de ocupare este de 90%. Vremea, însă, ne dă papitații, după ce în ultimele zile am avut temperaturi de toamnă. Află dacă apa mării va fi caldă pentru această minivacanță. 

Citeste tot articolul »

5. O prezentatoare TV este însărcinată din nou la 46 de ani. A divorțat discret, la fel s-a recăsătorit, a născut, iar acum e gravidă

Este una dintre prezentatoarele TV din garda veche, totodată și una dintre cele mai frumoase, dar și discrete prezențe care au fost pe micile ecrane. Ba chiar se poate spune că, în ultimii ani, și-a dus viața în secret. A divorțat departe de ochii lumii, la fel s-a recăsătorit, a adus pe lume primul copil la 44 de ani, iar acum, la 46 de ani, este din nou însărcinată. 
Citeste tot articolul »

6. Cutremur devastator în Turcia. Cel puțin 23 de persoane au fost rănite

Un puternic cutremur a avut loc joi seara, în sudul Turciei. Cel puțin 23 de persoane au fost rănite. Seismul a avut loc la şase luni dup cumplitul cutremur din februarie care a ruinat sudul țării.

Citeste tot articolul »

7. Motivul pentru care Dinu Maxer și-a făcut atâtea operații estetice: „Îi sfătuiesc și pe alții să facă la fel”

Dinu și Deea Maxer au divorțat, în aprilie, după 18 ani de relație, 14 de căsătorie și doi copii. Separarea lor a ținut prima pagină a tabloidelor, fiind o veste surprinzătoare venită din partea unuia dintre cele mai longevive cupluri din showbiz-ul românesc. S-a speculat că Deea l-ar fi înșelat, informație negată de ambii foști parteneri, apoi Dinu a fost surprins în preajma mai multor domnișoare. În tot acest timp, fiecare a încercat să își refacă viața. Deea a reușit, însă Dinu, momentan, nu. Dar s-a ocupat de alt aspect: aspectul fizic. Ba chiar, în ultima perioadă, a apelat destul de des la ajutorul medicilor. Să fie divorțul sau vârsta motivul pentru care solistul a recurs la operațiile estetice? 

Citeste tot articolul »

8. Accident grav pe Calea Dorobanți. Șoferul unui STB și trei pasageri au ajuns la spital

Un accident grav a avut loc pe Calea Dorobanți, în această dimineață. Un autobuz STB a intrat într-o utilitară. Șoferul STB și alți trei pasageri au ajuns la spital.
Citeste tot articolul »

9. Beyonce, îmbrăcată de un designer român. Este din Bacău, are numai 24 de ani, iar creațiile sale sunt fabuloase

Beyonce, cel mai premiat artist din istoria galei Grammy Awards, este una dintre cele mai apreciate cântărețe din lume, remarcându-se prin voce puternice, inflexiuni, dar și prin show-ul pe care îl face pe scenă. Și cine ar fi crezut că o artistă de așa talie este îmbrăcată chiar de un român din Bacău? Vedeta i-a purtat creațiile la cel mai recent spectacol.
Citeste tot articolul »

10. Angajații din Finanțe continuă protestele: două persoane au demisionat

Angajaţii din Finanţe continuă vineri protestele în întreaga ţară, pe fondul nemulţumirilor faţă de proiectul de ordonanţă vizând reducerea cheltuielilor. Aceștia anunță, pentru 22 august, întreruperea lucrului pentru o perioadă de două ore și un protest în fața Ministerului Finanțelor.Două persoane au demisionat; vor să plece la Ministerul Fondurilor unde sunt salarii mai mari  
Citeste tot articolul »

11. Boloș, după greva de la Ministerul Finanțelor: „Vreau să avem draftul pentru egalizarea salarizării funcțiilor echivalente”

Ministrul Marcel Boloș a venit cu o reacție după ce joi, angajații Ministerului Finanțelor au desfășurat un protest spontan. Oficialul a spus că vrea ca ministerul să aibă draftul de act normativ pentru egalizarea salarizării la nivelul funcțiilor echivalente din aparatul central al Ministerul Finanțelor.

Citeste tot articolul »

12. Prețurile de la stomatolog te lasă cu gura căscată. Cere sunt serviciile decontate de CNAS

Costurile mari și frica asociată cu dentistul sunt principalele motive pentru care oamenii nu ajung la medicul stomatolog. Și dacă, în timp, tehnologia s-a dezvoltat, aparatura și metodele de anestezie aducând un mai mare confort, în ceea ce privește prețurile, nimic nu s-a schimbat. Acestea tot mari sunt. Ba chiar din ce în ce mai mari, căci acum o simplă consultație și o curățare a dinților poate să coste aproape 1.000 de lei. Tarifele au crescut cu 30% într-un moment în care, oricum, doar unu din zece români se duc preventiv la dentist. 
Citeste tot articolul »

13. O nouă materie va fi obligatorie începând cu noul an școlar. Anunțul făcut de ministrul Ligia Deca

Începând din această toamnă, elevii claselor a XI-a vor studia o nouă materie obligatorie la școală.

Citeste tot articolul »

14. Horoscop pentru săptămâna 14 - 20 august. Care este mantra zodiei tale

Horoscop săptămânal. Spune-mi ce zodie ești pentru a îți spune care este mantra de care sufletul tău are nevoie în această săptămână plină din august.
Citeste tot articolul »

15. Marcel Ciolacu a trimis Corpul de Control al premierului la Poșta Română

Premierul Marcel Ciolacu a trimis Corpul de Control al premierului la Poșta Română, după mai multe verificări în care au fost depistate o serie de nereguli. Reprezentanții au anunțat că vor da în judecată Ministerul.
Citeste tot articolul »

16. Horoscop Capricorn. Cele cinci calități și cele cinci defecte ale nativilor zodiei Capricorn

Capricornii nu contenesc să ne uimească cu firea lor practică, cunoștințele debordante din toate sferele științei și puterea de muncă de parcă ar fi semizei. Dar au și alte calități pe care merită să le descoperim, precum și defecte ce pot fi schimbate în puncte forte.

Citeste tot articolul »

17. Mesaje de la mulți ani. Cele mai frumoase felicitări cu ocazia zilei de naștere a persoanelor dragi

Mesaje de La Mulți Ani! Zilele de naștere sunt unele dintre cele mai frumoase sărbători. Cu această ocazie, oamenii dragi își doresc mereu să își surprindă omagiații cu un mesaj original, frumos și plin de dragoste. De aceea, am pregătit o listă cu cele mai frumoase mesaje de la mulți ani pentru mamă, tată, soț, soție, iubit, iubită, soră, frate și prieteni.
Citeste tot articolul »

18. Ciolacu: „Nu iubesc liberalii. Nici liberalii nu mă iubesc”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că în viitor ar putea urma o demisie dacă lucrurile nu vor decurge normal. Liderul PSD susține că actuala Coaliție trebuie să dea dovadă de responsabilitate, în ciuda neînțelegerilor dintre PSD și PNL.

Citeste tot articolul »

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9753 RON
0.00080
USD
USD: 4.6364 RON
-0.00790
GBP
GBP: 5.7883 RON
-0.00790
HUF
HUF: 1.281 RON
-0.00300
BGN
BGN: 2.5438 RON
0.00040
CHF
CHF: 5.0974 RON
-0.00440
Convertor valutar

Rezultat: ---