Social

Boloș, după greva de la Ministerul Finanțelor: „Vreau să avem draftul pentru egalizarea salarizării funcțiilor echivalente”

schedule 11 aug. 2023, 11:37

Boloș, după greva de la Ministerul Finanțelor: „Vreau să avem draftul pentru egalizarea salarizării funcțiilor echivalente”
ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO

Ministrul Marcel Boloș a venit cu o reacție după ce joi, angajații Ministerului Finanțelor au desfășurat un protest spontan. Oficialul a spus că vrea ca ministerul să aibă draftul de act normativ pentru egalizarea salarizării la nivelul funcțiilor echivalente din aparatul central al Ministerul Finanțelor.

Reacția ministrului Boloș după protestul spontan al angajaților

Ministrul Marcel Boloș a venit cu o reacție la scurt timp după ce angajații Ministerului Finanțelor au ieșit în mod spontan la protest. Aceștia au anunțat că nu mai vor să lucreze și protestează contra Ordonanței care ar urma să fie aprobată de Guvern.

Ministrul a spus că protestul l-a luat prin surprindere și a fost un moment de provocare, însă consideră că a fost depășit cu succes.

„Astăzi a fost o zi importantă la Ministerul Finanţelor, pentru că am reușit să trecem printr-un moment de provocare și să găsim o cale către înțelegere și armonie. În urma discuțiilor, sincere, pe care le-am avut, sper eu că am reușit să transformăm tensiunea și frustrarea într-o platformă pentru schimbare pozitivă.
Am văzut încă o dată cât rău pot face informațiile neverificate răspândite în spațiul public. Care de data aceasta au fost picătura care a umplut paharul pentru o parte dintre angajați”, a scris Marcel Boloș pe pagina sa de Facebook, după discuțiile purtate cu angajații care au intrat joi în grevă spontană.

Ce promisiuni a făcut ministrul Boloș

Oficialul le-a făcut mai multe promisiuni angajaților, printre care se enumeră următoarele:

„ -Toate deciziile cu impact asupra aparatului guvernamental vor fi precedate de consultări. Orice măsură adoptată va fi asumată la nivelul coaliției. 
- Angajații din Ministerul Finanțelor trebuie să fie răsplătiți pe măsura importanței activității lor. Reversul medaliei este că am așteptarea să trateze fiecare zi cu profesionalism și eficiență, pentru că lipsa de eficiență ne costă scump.
- În același timp, noi toți, din această instituției știm foarte bine că trebuie să dăm propriu exemplu de auto-management performant și de organizare eficientă a muncii noastre, plătite din bani publici. Noi suntem cei care știm mai bine decât orice altă instituție cât de necesară este reforma aparatului central, reducerea de cheltuieli și încadrarea în deficitul bugetar asumat.
- Totodată, am convenit că vom face demersurile pentru a avea un statut al finanțistului, pentru asigurarea recunoașterii importanței activității desfășurate de angajații sistemului instituțional al Ministerului Finanțelor. O altă urgență o reprezintă demersurile pentru aplicarea nedescriminatorie a principiilor de salarizare. Vreau să avem cu celeritate draftul de act normativ pentru egalizarea salarizării la nivelul funcțiilor echivalente din aparatul central al MF și al tuturor instituțiilor subordonate.
- De asemenea, vom iniția un proces de evaluare a condițiilor de muncă, astfel încât să identificăm și să aducem îmbunătățiri în funcție de necesități. Acest lucru va include atât aspecte legate de spațiul fizic, cât și de resursele necesare pentru a-și desfășura activitatea eficient”, a transmis Marcel Boloș.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---