Reacția ministrului Boloș după protestul spontan al angajaților
Ministrul Marcel Boloș a venit cu o reacție la scurt timp după ce angajații Ministerului Finanțelor au ieșit în mod spontan la protest. Aceștia au anunțat că nu mai vor să lucreze și protestează contra Ordonanței care ar urma să fie aprobată de Guvern.
Ministrul a spus că protestul l-a luat prin surprindere și a fost un moment de provocare, însă consideră că a fost depășit cu succes.
„Astăzi a fost o zi importantă la Ministerul Finanţelor, pentru că am reușit să trecem printr-un moment de provocare și să găsim o cale către înțelegere și armonie. În urma discuțiilor, sincere, pe care le-am avut, sper eu că am reușit să transformăm tensiunea și frustrarea într-o platformă pentru schimbare pozitivă.
Am văzut încă o dată cât rău pot face informațiile neverificate răspândite în spațiul public. Care de data aceasta au fost picătura care a umplut paharul pentru o parte dintre angajați”, a scris Marcel Boloș pe pagina sa de Facebook, după discuțiile purtate cu angajații care au intrat joi în grevă spontană.
Ce promisiuni a făcut ministrul Boloș
Oficialul le-a făcut mai multe promisiuni angajaților, printre care se enumeră următoarele:
Citește și:
Noile preţuri după majorarea TVA de la 9% la 19%. Ce produse se scumpesc în 2024
PSD și PNL au împărțit bugetul pentru 2024. Educația va avea cel mai mare buget din istorie
Proteste spontane la mai multe administraţii fiscale din ţară
„ -Toate deciziile cu impact asupra aparatului guvernamental vor fi precedate de consultări. Orice măsură adoptată va fi asumată la nivelul coaliției.
- Angajații din Ministerul Finanțelor trebuie să fie răsplătiți pe măsura importanței activității lor. Reversul medaliei este că am așteptarea să trateze fiecare zi cu profesionalism și eficiență, pentru că lipsa de eficiență ne costă scump.
- În același timp, noi toți, din această instituției știm foarte bine că trebuie să dăm propriu exemplu de auto-management performant și de organizare eficientă a muncii noastre, plătite din bani publici. Noi suntem cei care știm mai bine decât orice altă instituție cât de necesară este reforma aparatului central, reducerea de cheltuieli și încadrarea în deficitul bugetar asumat.
- Totodată, am convenit că vom face demersurile pentru a avea un statut al finanțistului, pentru asigurarea recunoașterii importanței activității desfășurate de angajații sistemului instituțional al Ministerului Finanțelor. O altă urgență o reprezintă demersurile pentru aplicarea nedescriminatorie a principiilor de salarizare. Vreau să avem cu celeritate draftul de act normativ pentru egalizarea salarizării la nivelul funcțiilor echivalente din aparatul central al MF și al tuturor instituțiilor subordonate.
- De asemenea, vom iniția un proces de evaluare a condițiilor de muncă, astfel încât să identificăm și să aducem îmbunătățiri în funcție de necesități. Acest lucru va include atât aspecte legate de spațiul fizic, cât și de resursele necesare pentru a-și desfășura activitatea eficient”, a transmis Marcel Boloș.