Politic Social

Marcel Ciolacu a trimis Corpul de Control al premierului la Poșta Română

schedule 11 aug. 2023, 12:54

Marcel Ciolacu a trimis Corpul de Control al premierului la Poșta Română
CRISTIAN NISTOR / AGERPRES

Premierul Marcel Ciolacu a trimis Corpul de Control al premierului la Poșta Română, după mai multe verificări în care au fost depistate o serie de nereguli. Reprezentanții au anunțat că vor da în judecată Ministerul.

Ciolacu a trimis Corpul de Control la Poșta Română

„Da, din câte ştiu, premierul Marcel Ciolacu a dat dispoziţie Corpului său de Control să deschidă o investigaţie la Poşta Română”, a afirmat Mihai Constantin, întrebat la finalul şedinţei de Guvern de joi dacă a trimis prim-ministrul Corpul de Control al premierului la Poşta Română.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, „există acolo o situaţie să spunem de conflict de muncă, după cum se ştie în spaţiul public, şi se doreşte a se vedea dacă părţile şi-au respectat cadrul legal de acţiune şi de parte patronală şi de partea cealaltă”.

Marcel Ciolacu a luat o asemenea decizie după ce șefii Poștei Române au dat în judecată Ministerul Cercetării și al Digitalizării și după ce ministrul Bogdan Ivan a trimis Corpul de Control la instituție.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a anunţat că Ciolacu a decis să trimită Corpul de Control al prim-ministrului pentru a efectua verificări la Poşta Română, pentru că acolo ar exista o situaţie de conflict de muncă, iar premierul vrea să vadă dacă a fost respectat cadrul legal de acţiune.

Concedieri în masă la Poșta Română. Angajații se revoltă

Angajații de la Poșta Română spun că sute de oameni au primit preaviz și au fost anunțați că vor fi disponibilizați. Compania ar fi trimis 501 de preavize de concediere angajaților și le-a oferit și varianta de a rămâne în companie pe posturi de poștași.

Sindicaliștii au fost contra acestei opțiuni. Oamenii spun că aceste decizii sunt ilegale pentru că au fost luate de Poșta Română fără a se consulta și cu angajații.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9761 RON
-0.00040
USD
USD: 4.6285 RON
-0.00320
GBP
GBP: 5.7804 RON
0.01880
HUF
HUF: 1.278 RON
-0.00030
BGN
BGN: 2.5442 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.093 RON
-0.00250
Convertor valutar

Rezultat: ---