Educație

Demisie la vârful conducerii Școlii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” în urma scandalului de abuz sexual

schedule 05 mar. 2024, 13:25

Demisie la vârful conducerii Școlii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” în urma scandalului de abuz sexual
Sussi Hj/Shutterstock
Directoarea unei școli din București va fi demisă după un scandal de abuz sexual asupra unui elev.

Directoarea Școlii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” din București va fi demisă din funcție, conform unor surse guvernamentale. Această decizie vine în urma unui scandal major legat de acuzațiile de abuz sexual asupra unui elev din partea colegilor săi, caz care a fost raportat de presă și a stârnit reacții la nivel înalt.

Ministrul Educației, Ligia Deca, a informat că a aflat despre incident din presă și a trimis Corpul de Control al Ministerului Educației la școală și la Inspectoratul Școlar al Municipiului București pentru a investiga modul în care a fost gestionată situația. De asemenea, premierul Marcel Ciolacu a avut discuții cu ministrul Deca și a subliniat că nu va tolera astfel de incidente, promițând că va lua măsuri drastice dacă se confirmă neglijența din partea conducerii școlii.

Elevul implicat în caz a fost audiat de procurori în condiții speciale, iar anchetatorii au ridicat imagini de pe camerele de supraveghere pentru a le analiza. Părinții copilului sunt revoltați de atitudinea directoarei, care a afirmat că nu a putut face anchetă internă deoarece era vacanță. În plus, există înregistrări cu camera ascunsă ale conversațiilor dintre mama elevului și directoarea școlii, care arată lipsa de acțiune din partea acesteia.

Primul caz de abuz a avut loc în 2022 și a fost clasat deoarece elevul acuzat avea doar 11 ani. Un al doilea dosar penal a fost deschis în decembrie 2023, după ce aceeași victimă a fost abuzată de alt coleg. Ministrul Educației a subliniat că orice sesizare privind violența în școli trebuie tratată cu seriozitate și că siguranța copiilor în școli este o prioritate.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9753 RON
0.00080
USD
USD: 4.6364 RON
-0.00790
GBP
GBP: 5.7883 RON
-0.00790
HUF
HUF: 1.281 RON
-0.00300
BGN
BGN: 2.5438 RON
0.00040
CHF
CHF: 5.0974 RON
-0.00440
Convertor valutar

Rezultat: ---