Social

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate are un nou președinte

schedule 16 ian. 2024, 08:30

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate are un nou președinte
Haelen Haagen / Shutterstock

Casa Națională de Asigurări de Sănătate are un nou președinte. Decizia a fost semnată de premierul Marcel Ciolacu și publicată luni în Monitorul Oficial.

Noul președinte al CNAS

Noul președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate este Valeria Herdea. Decizia a intrat în vigoare începând de luni.

"Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, doamna Valeria Herdea se numește în funcția de membru al consiliului de administrație și președinte, cu rang de secretar de stat, al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate”, se arată în document.

Potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial, la mijlocul lunii decembrie 2023, Cristian Georgică Celea a fost numit președinte interimar la conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. În urma demisiei lui Andrei Baciu, postul a devenit vacant.

"Astăzi mă adresez vouă cu sufletul deschis și cu credința nestrămutată în valorile onoarei și integrității.
Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, am luat decizia de a-mi înainta demisia de onoare din funcția de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.
Aleg să îmi înaintez demisia de onoare datorită angajamentului meu față de principiile etice și morale în care cred și pe care le-am susținut întotdeauna, și nu dintr-o obligație legală”, a scris Andrei Baciu, luni, pe Facebook.

Potrivit DNA, fostul secretar de stat cu atribuții delegate de ministru în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a fost pus sub urmărire penală pentru abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, în dosarul achiziției de vaccinuri anti-Covid.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---