Speciale

Retrospectiva zilei 04 mai 2023

schedule 05 mai 2023, 01:22

Retrospectiva zilei 04 mai 2023
9 NEWS prezintă retrospectiva zilei 04 mai 2023 cu cele mai importante știri ale momentului. Citește cele mai recente știri din lumea mondenă, actualitate, politică, social, economie, auto și sport.

1. A treia rundă de atacuri aeriene asupra Kievului în doar patru zile. „Toate rachetele şi dronele inamice au fost distruse”

Rusia nu obosește să distrugă capitala Ucrainei. În dimineața zilei de joi, forțele armate ruse au lansat din nou atacuri aeriene asupra Kievului. Administraţia de stat a oraşului Kiev susține că nu sunt victime sau „distrugeri ale infrastructurii sau a instalaţiilor rezidenţiale”.
Citeste tot articolul »

2. Ce atenționări fac medicii după ce o elevă de 14 ani s-a înecat cu un jeleu și a murit

Tragicul caz în care o elevă în vârstă de 14 ani s-a înecat la școală cu un jeleu și a murit a șocat o țară întreagă. Medicii susțin că acordarea primului ajutor medical trebuie să fie predat în școli și nu doar. Medicul Tudor Ciuhodaru prezintă o serie de măsuri care se aplică în cazul înghițirii unui corp străin.

Citeste tot articolul »

3. Die Presse: România se pregătește să combată Austria dacă nu renunță la votul privind Schengen

România vrea să blocheze Austria la OSCE şi parteneriatul NATO pentru pace în cazul în care Viena nu renunţă la votul său privind aderarea ţării noastre la Schengen, conform publicaţiei Die Presse. 
Citeste tot articolul »

4. Taxa de solidaritate a OMV Petrom, micșorată de Parlament. Austriecii au câștigat bătălia, după ce legea a fost modificată la cererea lui Iohannis

Taxa de solidaritate pentru companiile din energie a fost modificată în Parlament. OMV Petrom, cea mai mare companie din România, ar urma să plătească acum de trei ori mai puțin decât inițial, 1 miliard de euro, adică cel mult 300 de milioane de euro. Firma americană care scoate gaz din Marea Neagră, în schimb, nu va achita niciun leu. Legea urmează să meargă la promulgare la președintele Klaus Iohannis. 

Citeste tot articolul »

5. Andreea Bălan, declarații neașteptate despre iubita lui George Burcea. Viviana Sposub este pe placul artistei

Andreea Bălan uimește din nou. Fosta concurentă de la America Express a făcut o serie de declarații neașteptate despre Viviana Sposub, actuala parteneră de viață a tatălui fiicelor sale. Vedeta a dat de înțeles că tânăra este pe placul ei și că una dintre cele mai mari mulțumiri este că se poartă frumos cu micuțele ei.
Citeste tot articolul »

6. Italia, paradisul românilor certați cu legea. Până i-a condamnat justiția, Darius Vâlcov și Ionel Arsene și-au pregătit un viitor de lux în Peninsulă

Darius Vâlcov, fost ministru de Finanţe în Guvernul Ponta, este urmărit internaţional, fiind condamnat la 6 ani de închisoare cu executare pentru spălare de bani și trafic de influență. Acesta s-ar afla în Italia, destinație preferată a românilor condamnați. Ionel Arsene s-ar afla, de asemenea, în Peninsulă. Dar până ca justiția să-și facă treaba, cei doi și-au pregătit deja un viitor de lux. 

Citeste tot articolul »

7. Când va fi introdus sistemul garanției de 50 de bani pentru sticle, peturi și doze și cum va funcționa. Răspunsuri, la CSR Growing Responsible 2023

România este în pragul unei adevărate ”revoluții” a shoppingului și a ambalajelor, care va aduce o transformare substanțială și în modul în care ne facem cumpărăturile.
Citeste tot articolul »

8. De ce s-au despărțit deja Dinu Maxer și noua lui iubită: „Acest lucru a afectat-o”

Dinu Maxer părea că și-a găsit liniștea în brațele noii sale partenere de viață, la scurt timp după divorțul de Deea, dar noua lui relație nu a durat decât câteva zile. Ea a fost cea care a decis că este mult mai bine ca fiecare să meargă pe drumul lui, iar artistul a explicat cum s-a ajuns într-o asemenea situație. Iată ce a povestit!

Citeste tot articolul »

9. Fosta iubită a lui Dinu Maxer, primele declarații după despărțirea de artist: „Am fost acuzată că i-am fost amantă”

Dinu Maxer și Ada s-au despărțit. La foarte scurt timp după ce artistul a discutat public despre situația dintre ei, a venit și rândul femeii să dea câteva declarații despre situația lor și a fost extrem de sinceră cu toți cei care își doreau ca ea să clarifice situația. Iată ce a povestit despre toate acuzațiile care i s-au adus!
Citeste tot articolul »

10. Sisteme de senzori, camere de supraveghere și stații meteo pe autostrăzile din sudul țării, A1, A2, A3 și DN1

Autostrăzile din sudul României vor fi dotate cu camere de supraveghere, sisteme de senzori și stații meteo. Valoarea proiectului se ridică la 112,7 milioane de lei, iar durata contractului este de 84 de luni cu o perioadă de șase luni pentru proiectare, 18 luni pentru execuție și 60 luni pentru garanție a lucrărilor.

Citeste tot articolul »

11. Românii plătesc cele mai mari dobânzi din UE la creditele ipotecare, pe fondul inflației ridicate

Românii plătesc cele mai mari dobânzi, de patru ori mai mari, față de celelalte state din Uniunea Europeană pentru creditele ipotecare. În ultimele 18 luni, dobânzile au explodat pe fondul inflației ridicate. 
Citeste tot articolul »

12. Adriana Bahmuțeanu face legea în casă. Ce reguli i-a impus lui George Restivan: „Să nu manipuleze, să își asume greșelile”

Adriana Bahmuțeau face legea în casă și a dorit ca toată lumea să știe lucrul acesta. Într-un interviu pe care l-a acordat de curând, a enumerat câteva reguli pe care soțul ei trebuie să le respecte, după ce și-au unit destinele în fața lui Dumnezeu. Iată ce ce i-a zis lui George Restivan!

Citeste tot articolul »

13. Ana Morodan s-a internat la un spital de psihiatrie. Cum se simte

Ana Morodan s-a internat de bună voie într-un spital de psihiatrie din județul Alba, în contextul în care vedeta trece printr-o perioadă dificilă, după ce a fost testată pozitiv antidrog, iar la alcooltest a reieșit o concentrație de 0,05 g/l alcool pur sânge.
Citeste tot articolul »

14. Horoscop: Destinul plin de lumină al celor născuți în luna iunie

Născuți la început de vară, cu Soarele în suflet și cu inima plină de iubire și iertare, aceste persoane emană energie pozitivă, împrăștie zâmbete și speranță în jurul lor și poartă o aură luminoasă, atractivă și artistică totodată. Cei născuți în luna Iunie sunt, în general, oameni frumoși, prietenoși și optimiști, care iubesc clipsa și știu să facă din viață un șir de evenimente minunate. Vă invităm să descoperiți mai multe informații despre destinul celor născuți în luna Iunie în rândurile ce urmează.

Citeste tot articolul »

15. Klaus Iohannis va participa la ceremonia de încoronare a Regelui Charles al III-lea. Programul vizitei președintelui României

Președintele României Klaus Iohannis va efectua o vizită de câteva zile la Londra cu prilejul ceremoniei de încoronarea a regelui Charles al III-lea. Oficialul va fi prezent vineri și sâmbătă, pe 5 și 6 mai 2023 pentru a lua parte la evenimentul anului, a transmis Administrația Prezidențială.
Citeste tot articolul »

16. Anamaria Prodan, reacție neașteptată după ce Andreea Tonciu a vorbit despre ea: „Este ca mama mea, crede-mă”

Andreea Tonciu a fost invitată în cadrul emisiunii ”Online Story by Cornelia Ionescu”, unde printre altele a vorbit și despre nașa sa. Vedeta o apreciază, o respectă și o iubește enorm pe Anamaria Prodan pe care a cunoscut-o încă dinainte de a avea un partener de viață stabil, iar de atunci, ea i-a zis că o va cununa și a fost o onoare pentru brunetă.

Citeste tot articolul »

17. România ar putea fi reorganizată în 12 județe. Cum ar putea fi împărțită țara, potrivit unui proiect de lege

România ar putea fi reorganizată administrativ în doar 12 județe. Inițiativa îi aparține deputatului Tudor Benga, care a depus un proiect de lege în Parlament. Acesta vrea să stabilească praguri de 10.000 de locuitori pentru orașe și 5.000 pentru comune.
Citeste tot articolul »

18. De ce nu mai poartă Andreea Tonciu verigheta: „Am purtat-o câteva luni, până am rămas gravidă”

Andreea Tonciu a explicat, în fața tuturor celor care o apreciază de ani buni, de ce nu mai poartă verigheta și a zis clar că ea și partenerul ei de viață nu s-au despărțit și nici nu s-a pus problema de una ca asta. Care este, de fapt, realitatea și de ce nu mai poartă simbolul iubirii lor!

Citeste tot articolul »

19. Guvernul acordă ajutor financiar pentru culturile de cartofi și usturoi. Ce sume vor primi producătorii

Guvernul României a decis să acorde ajutor financiar pentru culturile de usturoi şi cele de cartofi pentru consum. Decizia a fost luată în ședința de joi, în care au fost aprobate două hotărâri care vizează scheme de ajutor de minimis.
Citeste tot articolul »

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9751 RON
0.00050
USD
USD: 4.5879 RON
-0.01070
GBP
GBP: 5.8059 RON
-0.00650
HUF
HUF: 1.2827 RON
0.00690
BGN
BGN: 2.5437 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.046 RON
0.02730
Convertor valutar

Rezultat: ---