Externe

Mărturiile românilor despre iadul din Israel: „Trăim toți sau murim toți”

schedule 09 oct. 2023, 08:30

Mărturiile românilor despre iadul din Israel: „Trăim toți sau murim toți”
Foto: Captura video Euronews Romania

S-a declanșat iadul în Israel, spun românii care au reușit să fugă din mijlocul războiului și au ajuns în siguranță acasă. Multi dintre ei, pelerini în Țara Sfântă sau turiști. Sute de români au aterizat și duminică noapte pe Aeroportul Otopeni. 

Război în Israel: mărturiile românilor despre iadul din Țara Sfântă

Noaptea trecută, sute de români s-au întors la liniștea de acasă, după ce au trăit clipe de groază în Israel. Printre ei se numără și Dan Badea, aflat la Tel Aviv împreună cu soția sa pentru concertul lui Bruno Mars.

„Starea asta... panica asta... Şi în aeroport, a fost ceva... M-a sunat cineva de la ambasadă şi ne-a zis plecaţi cât puteţi de repede. A fost foarte important apelul ăla. Plecaţi cât puteţi de repede. Eu m-am panicat în momentul în care m-am dus la micul dejun şi a început sirena şi au zis hai: toată lumea în adăpost”, a declarat comediantul. 

Războiul a prins în Ţara Sfântă un grup format din 56 de pelerini români din Maramureș și Cluj. Ei au reușit să se întoarcă azi-noapte acasă, cu ajutorul ambasadei. Au povestit cu greu ceea ce au trăit, dar spun că cel mai important a fost pentru ei faptul că grupul a rămas mereu unit. 

„Trăim toţi sau murim toţi 56. În ultima zi când a fost cel mai greu parcă am fost şi mai uniţi”, a spus Valeriu Vana, preot, conform Observator.
„Până la urmă am ajuns teferi acasă. Acum înainte să coborâm din avion spuneau cei din spate că de mâine nu se mai poate zbura de la şi până la Tel Aviv. Aeroportul din Tel Aviv este full. Este plin de oameni, mulţime care vrea să plece”, a mărturisit Mircea Lung, preot. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---