Externe

Maria Zaharova critică SUA pentru reacția la atacul de la Moscova și face referire la cazul Kennedy

schedule 25 mar. 2024, 09:05

Maria Zaharova critică SUA pentru reacția la atacul de la Moscova și face referire la cazul Kennedy
https://pixabay.com/photos/the-flagpole-russia-state-flag-2877540/
Maria Zaharova a ironizat SUA pentru explicații privind atacul din Moscova, comparându-le cu cazul Kennedy.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a ridiculizat explicațiile oferite de Statele Unite privind atacul terorist din Moscova, făcând o comparație cu incapacitatea SUA de a rezolva asasinarea fostului președinte John F. Kennedy. Într-o serie de comentarii pe Telegram, Zaharova a ironizat declarațiile oficialilor americani care au exclus implicarea Ucrainei în atacul de la sala de concerte Crocus City Hall, atribuind întreaga responsabilitate grupării ISIS.

Adrienne Watson, purtătoarea de cuvânt a Consiliului Național de Securitate din cadrul Casei Albe, a afirmat anterior că „ISIS poartă singura responsabilitate pentru acest atac” și a negat orice implicare a Ucrainei. În replică, Zaharova a subliniat că SUA nu au reușit să elucideze asasinarea lui Kennedy de peste 60 de ani, sugerând sarcastic că poate ISIS ar putea fi de vină și pentru acest caz nerezolvat.

În plus, Zaharova a acuzat liberal-democrații americani de finanțarea activităților teroriste ale unui presupus grup de crimă organizată de la Kiev. Atacul de la Moscova, revendicat de ISIS-K, o filială a Statului Islamic, a rezultat în moartea a cel puțin 137 de persoane și rănirea altor 154. Președintele rus Vladimir Putin nu a menționat gruparea islamistă în discursul său, în timp ce Serviciul de informații militare al Ucrainei (GUR) a descris atacul ca fiind o „provocare deliberată a serviciilor speciale ale lui Putin”.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---