Social

Frații Andrew și Tristan Tate scapă de arestul la domiciliu și rămân sub control judiciar

schedule 04 aug. 2023, 15:46

Frații Andrew și Tristan Tate scapă de arestul la domiciliu și rămân sub control judiciar
Foto: Captura Xtra Night Show

Magistrații Tribunalului București au decis că frații Andrew și Tristan Tate scapă de arestul la domiciliu și rămân sub control judiciar în dosarul în care sunt judecați pentru constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și viol. Hotărârea judecătorilor vine după patru luni în care cei doi milionari au stat în arest la domiciliu, în vila luxoasă din Voluntari. 

Oficial! Frații Tate scapă de arestul la domiciliu și rămân sub control judiciar

Curtea de Apel Bucureşti a înlocuit, vineri, arestul la domiciliu în cazul lui Tristan și Andrew Tate cu măsura controlului judiciar. „Admite contestaţiile formulate de inculpaţii Tate Andrew şi Tate Tristan, Radu luana şi Naghel Georgiana”, au decis, vineri, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti. 

Magistraţii au înlocuit măsura arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar. „Desfiinţează încheierea şi rejudecand: în temeiul art.428, constată legalitatea măsurii arestului la domiciliu pentru Tate Andrew şi Tate Tristan, Radu Luana şi Naghel Georhiana şi înlocuieşte măsură arestului la domiciliu a inculpaţilor cu măsură preventiva a controlului judiciar pe o perioada de 60 de zile de la 04.08.2023 până la 2.10.2023 inclusiv”, au mai decis magistraţii. 

Ce acuzații li s-au adus

Andrew și Tristan Tate, cât și presupusele lor complice, Georgiana Naghel și Luana Radu, au fost trimiși în judecată de DIICOT pe 20 iunie, fiind acuzați de comiterea mai multor infracțiuni, printre care trafic de persoane și viol.

Infracțiunile reținute în sarcina lor sunt de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane în formă continuată, viol în formă continuată, acces ilegal la sistem informatic, alterarea integrității datelor intormatice, lovire sau violențe și instigare la această infracțiune.

Potrivit DIICOT, infracțiunea de trafic de persoane ar fi fost comisă atât pe teritoriul României, dar și în SUA și Marea Britanie. Anchetatorii susţin că fraţii Tate racolau tinere sub pretextul începerii unei relaţii de iubire, după care le duceau într-o casă din judeţul Ilfov, unde erau obligate să producă clipuri video, ce erau postate pe site-uri pentru adulţi.

Frații le induceau în eroare pe tinere spunându-le că ar dori o relație de căsătorie/concubinaj și că ar avea sentimente reală de iubire față de acestea, metodă cunoscută sub titlul „loverboy”. 

Femeile ar fi fost ulterior transportate şi adăpostite într-un imobil din judeţul Ilfov, unde, prin acte de violenţă fizică şi constrângere psihică (intimidare, supraveghere constantă, controlul şi invocarea de pretinse datorii), ar fi fost exploatate sexual de membrii grupului prin obligarea la manifestări pornografice în vederea producerii şi difuzării, prin intermediul unor platforme de socializare, de material având un astfel de caracter şi prin supunerea la executarea unei munci, în mod forţat, în scopul obţinerii de beneficii financiare importante constând în sumele de bani obţinute ca urmare a accesării materialelor de către utilizatori.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9756 RON
-0.00030
USD
USD: 4.6134 RON
0.02300
GBP
GBP: 5.7832 RON
0.00510
HUF
HUF: 1.2824 RON
-0.00140
BGN
BGN: 2.544 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.0909 RON
0.00650
Convertor valutar

Rezultat: ---