Social

Alți 400 de români au fost repatriați în România din Israel. „Plecați cât puteți de repede!”

schedule 09 oct. 2023, 12:30

Alți 400 de români au fost repatriați în România din Israel. „Plecați cât puteți de repede!”
Champhei / Shutterstock

Încă 400 de cetățeni români au fost aduși în țară, luni dimineață, din Israel.

400 de români au fost aduși în România din Israel

Mai multe curse aviatice române au fost trimise la Tel Aviv pentru a repatria cetățenii români care au rămas blocați în Israel. O altă aeronavă a mers la Amman pentru a-i aduce pe românii care au fugit din Israel în Iordania.

Cei 400 de cetățeni români au ajuns înapoi în țară cu patru zboruri din Tel Aviv. Aceștia au povestit momentele de coșmar prin care au fost nevoiți să treacă. Românii au fost sunați de ambasada României și li s-a cerut să plece din țară cât mai repede.

După ce au ajuns pe aeroport, românii au fost nevoiți să-și cumpere biletul spre București pe loc, deoarece comunicațiile mobile nu au funcționat. Zborurile au fost întârziate, însă oamenii au fost recunoscători că au scăpat cu viață din centrul războiului.

"Am fost sunat pe Whatsapp de cineva de la ambasadă și ne-a zis 'Plecați cât puteți de repede'. A fost foarte important acel apel, că noi am mai fi stat. La noi, panica a început pe aeroport", a povestit unul dintre români.
"Eram la hotel să mâncăm și au început alarmele dintr-o dată. Am plecat în buncăr", a spus un altul.
"A fost mult mai mult decât ce s-a prezentat la televizor, a fost groaznic. A fost și este un război real", a subliniat un călător în straie de călugăr.

Mai multe companii aeriene și-au suspendat serviciile de zbor pe ruta Tel Aviv în urma declanșării războiului din Israel. Ministerul Afacerilor Externe (MAE)a transmis că, în urma demersurilor efectuate de Celula de Criză a ministerului, duminică, 245 de cetățeni români au fost repatriați din Israel, printre care și 2 grupuri de pelerini.

Repatrierile au avut loc cu ajutorul a două curse operate de compania TAROM și a două curse operate de o companie aeriană privată, precizează ministerul.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---