Social

Orașele din țară încep să prindă aer de sărbătoare la 20 de grade. Multe sunt deja pregătite pentru Crăciun

schedule 19 oct. 2023, 08:03

Orașele din țară încep să prindă aer de sărbătoare la 20 de grade. Multe sunt deja pregătite pentru Crăciun
Foto: Captura video Dotto TV/YT

Mai sunt exact 67 de zile până la Crăciun și oamenii parcă nu mai au răbdare, cel puțin autoritățile mai multor orașe, care au decis să decoreze deja municipiile pentru Crăciun. Deși suntem în mijlocul lui octombrie, iar termometrele arată 20 de grade Celsius, multe străzi au fost de acum împodobite cu globuri și luminițe. În schimb, nu e o surprinză că în magazine au apărut decorațiunile festive. 

Orașele din țară, pregătite deja pentru Crăciun

În Cluj-Napoca, operațiunea de montare a luminițelor a început cu zona centrală, dar în câteva zile atmosfera de sărbătoare va cuprinde și alte 27 de locuri din oraș. Peste 8.000 de metri de ghirlandă luminoasă și 5.000 de alte decorațiuni vom avea în acest an. 

Aici, împodobirea străzilor cu luminițe de Crăciun a început cu două săptămâni mai devreme decât anul trecut. De menționat este că, față de alți ani, iluminatul de sărbători va fi prietenos cu facturile la curent, căci în loc de becuri vor fi aprinse led-uri care consumă mai puțină electricitate. 

În premieră, anul acesta vor fi două târguri de sărbători la Cluj-Napoca: în Piaţa Centrală şi în faţa Sălii Sporturilor, unde va fi amenajat şi un patinoar. Acestea se vor deschide pe 24 noiembrie. Toate pregătirile pentru Crăciun au costat Primăria 200.000 de lei. 

Și Timișoara se pregătește de sărbătorile de iarnă. A început montarea iluminatului stradal și înscrierea comercianților care vor să participe la Târgul de Crăciun, care își deschide porțile pe 26 noiembrie. Acesta poate fi vizitat până în 7 noiembrie 2024. 

Craiova, în schimb, a furat startul de mult. Acolo se montează decorațiuni de Crăciun încă de acum două săptămâni. Târgul de iarnă, considerat unul dintre cele mai frumoase din Europa, se deschide pe 17 noiembrie, primul din țară. 

Pregătirile sunt în toi şi în magazine, care au făcut loc pe rafturi pentru globuri, oameni de zăpadă, jucării cu Moş Crăciun şi brazi artificiali.

Artizanii sunt și ei în focul creației. Micile magazine specializate în decorațiuni și cadouri hand-made pentru Crăciun pregătesc daruri speciale pentru clienți.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---