Externe

Ucrainenii, două victorii strategice pe front? Rușii nu mai au suficienți soldați și artilerie pentru a-i opri

schedule 16 aug. 2023, 07:32

Ucrainenii, două victorii strategice pe front? Rușii nu mai au suficienți soldați și artilerie pentru a-i opri
Foto: Shutterstock

Ucrainenii continuă să avanseze treptat pe frontul de sud unde în următoarele ore sau zile ar putea forţa retragerea ruşilor din două sate Urojaine (direcţia Velika Novosilka) şi Robotîne (direcţia Orihiv). Un comandant tus s-a plâns de faptul că a nu primit întăriri iar Institutul pentru Studiul Războiului a evaluat că armata moscovită nu mai are soldați și echipamente suficiente pentru a întări apărarea, iar liniile defensive ruse ar putea fi vulnerabile. În schimb, pe măsură ce armata ucraineană împinge pe frontul de sud în teritoriul ocupat, Rusia și-a extins liniile defensive secundare. O hartă actualizată arată multe dintre noile fortificații ale rușilor. 

Ucrainenii, aproape să anunţe două victorii strategice pe front

Alexander Khodakovski, un fost lider politic din autoproclamata Republică Populară Donețk, care în prezent conduce batalionul „Vostok”, s-a plâns că rușii nu trimit rezerve suplimentare și artilerie lângă satul Urojaine, la granița administrativă dintre regiunile Donețk și Zaporojie. 

Între timp, ucrainenii continuă să avanseze în sat, conform oficialilor de la Kiev, în timp ce unele surse rusești susțin că armata Kievului controlează toată partea de nord a așezării. Khodakovski s-a plâns că batalionul „Vostok” luptă pentru satul Urojaine cu toate forțele disponibile, dar soldaţii sunt epuizaţi și au suferit pierderi. 

Institutul pentru Studiul Războiului a evaluat că forțele ruse nu mai au rezerve operaționale disponibile pentru a efectua rotații sau pentru a întări apărarea rusă iar liniile defensive ruse ar putea fi vulnerabile.

Contraofensiva continuă și mai la sud, în Zaporojie, în apropiere de satul Robotîne. Aici, ucrainenii au capturat cea mai mare parte din vestul satului care se află sub un bombardament greu din partea artileriei rusești. Mai multe imagini arată că în ultimele zile Rusia și-a pierdut pozițiile din nord-vestul așezării în fața forțelor ucrainene.

Televiziunea de stat rusă a început deja să pregătească publicul rus pentru pierderea celor două sate, Urojaine şi Robotîne, spunând că nu sunt importante din punct de vedere strategic şi că ucrainenii au suferit pierderi grele de soldaţi şi echipamente pentru cucerirea lor.

Bloggerii militari ucraineni spun că cea mai mare parte a satului Robotîne este deja sub controlul forțelor ucrainene iar o retragere a ruşilor de aici este o chestiune de ore.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---