Speciale

Retrospectiva zilei 17 august 2023

schedule 18 aug. 2023, 01:21

9 NEWS prezintă retrospectiva zilei 17 august 2023 cu cele mai importante știri ale momentului. Citește cele mai recente știri din lumea mondenă, actualitate, politică, social, economie, auto și sport.

1. Ieftiniri doar pe hârtie. Specialiștii dezvăluie adevărul din spatele reducerilor de 50% anunțate de Guvern

Consiliul Concurenței vede la raft prețuri cu peste 40% mai mici de la începutul lunii, când a fost plafonat adaosul comercial. Și Guvernul laudă reducerile semnificative. Însă nimeni nu spune, de fapt, că sunt reduceri sezoniere la fructe și legume. Specialiștii spun că instituțiile statului manipulează adevărul. Așadar, comparația prețurilor nu a fost făcută cu ultima lună, iulie.
Citeste tot articolul »

2. Scenariul optimist lansat de Grindeanu: România ar putea avea încă 200 de km de autostradă până la finalul lui 2024

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a lansat un scenariu optimist. A anunțat că vom circula pe din ce în ce mai mulți kilometri de autostradă; 200, mai exact, care vor fi dați în folosință până la finalul lui 2024. Iar până la sfârșitul acestui an, în România va fi depășită, în premieră, borna de o mie de kilometri de autostradă. 

Citeste tot articolul »

3. Planurile coaliției, date peste cap. Reforma pensiilor speciale, amânată pentru la toamnă: România riscă să piardă 1,4 miliarde de euro

Reforma pensiilor speciale nu va mai fi adoptată luna aceasta, ci a fost amânată pentru la toamnă. Modificările la lege, necesare după decizia Curții Constituționale, trebuie discutate mai întâi cu oficialii de la Bruxelles. România riscă astfel să piardă 1,4 miliarde de euro. Zilele acestea, miniștrii pregătesc ultimele amendamente la această lege. 
Citeste tot articolul »

4. Lituania închide temporar două dintre punctele de frontieră în Belarus, din cauza mercenarilor Wagner

Guvernul din Lituania a anunțat că suspendă temporar activitatea de la două puncte de frontieră în Belarus, Šumskas şi Tverečius, din cauza mercenarilor Wagner.

Citeste tot articolul »

5. Când pică următoarea minivacanță din 2023. Bugetarii vor mai avea 4 zile libere legate

În anul 2023 sunt 12 sărbători legale în timpul săptămânii, celelalte trei - în weekend. După minivacanța de Sfânta Marie, bugetarii se pregătesc din nou pentru o relaxare de încă 4 zile libere legate până la finalul anului. 
Citeste tot articolul »

6. Horoscopul toamnei 2023. Miracolele sunt în aer în septembrie

Vă invităm să explorăm împreună horoscop lunar al lunii septembrie pentru fiecare semn zodiacal și să descoperim ce ne pregătesc astrele. 
Citeste tot articolul »

7. Reacția lui Florin Călinescu după prestația lui Gheboasă de la Untold: „Dacă asta înseamnă progres...”

Florin Călinescu a avut o primă reacție după prestația controversată a lui Gheboasă de la UNTOLD.

Citeste tot articolul »

8. Bucureștenii, la un pas de a rămâne fără apă caldă și căldură în această iarnă

Locuitorii Capitalei ar putea rămâne fără apă caldă și căldură în această iarnă din cauza datoriilor colosale a distribuitorul Termoenergetica către producătorul de agent termic, ELCEN.
Citeste tot articolul »

9. Subiecte matematică BAC 2023, sesiunea de toamnă. Listele conținuturilor pentru examenul de Bacalaureat în acest școlar

BAC 2023. Examenul de Bacalaureat 2023 continuă joi, 17 august, cu proba obligatorie a profilului. Vineri, 18 august, se va desfășura proba la alegere a profilului și specializării, iar luni, 21 august, va avea loc proba la Limba și literatura maternă. Absolvenții clasei a 12-a vor afla primele rezultate, înainte de contestații, pe 25 august. 9news.ro va publica subiectele la Matematică din cadrul Bac toamnă 2023, imediat ce acestea vor fi disponibile.

Citeste tot articolul »

10. Otilia Bilionera, detalii neașteptate despre logodnicul ei: „S-a împuşcat în piept”

Otilia Bilionera a oferit un interviu sincer, în cadrul căruia a vorbit despre mai multe aspecte din viața sa privată, inclusiv despre actual ei partener de viață.
Citeste tot articolul »

11. Otilia Bilionera, planuri de nuntă. Când va avea loc marele eveniment: „Foarte matur pentru vârsta lui”

Otilia Bilionera este în culmea fericirii, după ce a fost cerută în căsătorie de către iubitul turc. Aceasta are planuri serioase de nuntă și a dezvăluit când va avea loc marele eveniment.
Citeste tot articolul »

12. De ce nu a mers fiica Andreei Bănică la Untold. Mama ei a dat cărțile pe față: „Astea sunt concepțiile mele de viață”

Fiica Andreei Bănică, Sofia, nu a mers la Untold, iar mama sa a explicat de ce nu a fost prezentă la cel mai mare festival din țară. Iată ce a povestit vedeta.

Citeste tot articolul »

13. Incendiu la un hotel din Băile Felix. Turiștii au fugit din hotel pe scara exterioară a clădirii

Un incendiu puternic a izbucnit la Hotel Mureș din Băile Felix. Turiștii care se aflau în camerele hotelului s-au autoevacuat pe scara de urgență a clădirii.
Citeste tot articolul »

14. Menajerele au furat din casa Oanei Roman. Ce a decis imediat după: „Știu că Dumnezeu îmi va da înapoi înzecit”

Menajerele pe care le angajase Oana Roman a furat din casa vedetei, motiv pentru care aceasta a transmis un mesaj public și a luat-o o decizie importantă. Iată ce a povestit în mediul online!
Citeste tot articolul »

15. Șapte mesaje RO-ALERT în doar o zi despre prezența urșilor. Ce județe sunt vizate

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a transmis că în ultimele 24 de ore au fost emise șapte mesaje RO-ALERT cu privire la prezenţa unor urşi pe raza a trei judeţe din ţară.

Citeste tot articolul »

16. Adda nu își mai editează pozele. Afirmații dure despre cele care încă o fac: De mult voiam sa abordez subiectul ăsta”

Adda a renunțat de mult să își mai editeze pozele, iar recent a vorbit despre persoanele care încă o fac. Sinceră ca de fiecare dată și conștientă că opinia sa ar putea deranja multă lume, artista a zis tot ceea ce a avut pe suflet.
Citeste tot articolul »

17. Andrei Baciu este noul președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate

Andrei Baciu a fost numit în funcţia de preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS). În trecut, acesta a ocupat funcția de preşedinte al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).Citeste tot articolul »

18. Nick, cuvinte dure la adresa Deliei. Ce spune despre succesul artistei: „Am fost lucrat pe la spate”

Nick, fostul coleg de trupă al Deliei, a făcut câteva afirmații dure la adresa artistei fiind de părere că nu ar fi ajuns atât de sus fără ajutorul său. Iată ce a mai declarat cântărețul!

Citeste tot articolul »

19. Top 4 zodii care s-au născut spirite libere

Sunt câteva zodii în horoscop care s-au născut spirite libere, neîmblânzite, nonconformiste și îndrăznețe în felul lor, cu o gândire imposibil de subjugat și care vor vedea întotdeauna dincolo de structuri și tradiții, încercând să trăiască într-un mod pe care ele îl simt ca fiind “liber”.
Citeste tot articolul »

20. AUR protestează împotriva vaccinării obligatorii și cer demisia lui Rafila. Ministerul Sănătății nu a anunțat o asemenea măsură

Susținătorii AUR au organizat un protest, joi, în fața Ministerului Sănătăţii, contra vaccinării obligatorii. Aceștia cer demisia ministrului Alexandru Rafila și susțin că oficialul vrea să introducă imunizarea obligatorie la copii.

Citeste tot articolul »

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9753 RON
0.00080
USD
USD: 4.6364 RON
-0.00790
GBP
GBP: 5.7883 RON
-0.00790
HUF
HUF: 1.281 RON
-0.00300
BGN
BGN: 2.5438 RON
0.00040
CHF
CHF: 5.0974 RON
-0.00440
Convertor valutar

Rezultat: ---