Social

Șapte mesaje RO-ALERT în doar o zi despre prezența urșilor. Ce județe sunt vizate

schedule 17 aug. 2023, 11:56

Șapte mesaje RO-ALERT în doar o zi despre prezența urșilor. Ce județe sunt vizate
Ondrej Prosicky/Shutterstock

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a transmis că în ultimele 24 de ore au fost emise șapte mesaje RO-ALERT cu privire la prezenţa unor urşi pe raza a trei judeţe din ţară.

Urșii, teroarea românilor din mai multe județe din țară

IGSU a transmis că în ultimele 24 de ore au fost trimise șapte mesaje RO-ALERT prin care românii erau avertizați că în județele Braşov, Buzău şi Prahova a fost semnalată prezența unor urși.

Potrivit IGSU, angajaţii Inspectoratului au gestionat 1.808 situaţii de urgenţă, începând de la acordarea măsurilor de prim ajutor medical pentru cei aflaţi în dificultate, până la stingerea incendiilor şi sprijinul oferit cetăţenilor aflaţi în nevoie.

Doar în ultimele 24 de ore, echipajele SMURD au primit cele mai multe solicitări pentru asistenţă medicală de urgenţă pentru 1.491 de persoane, menţionează IGSU.

Alertă în Ploiești, din cauza unui urs

În urmă cu câteva zile, un urs a fost văzut de către un locuitor pe străzile din partea de nord a orașului Ploiești, plimbându-se și căutând de mâncare. Acesta s-a speriat și a dat alerta. A sunat de urgență la 112 și a anunțat că ursul se află pe lângă rafinăria Vega, din nordul Ploieștiului. Autoritățile s-au mobilizat și au început de urgență să îl caute. Căutire continuă și până astăzi, deoarece animalul nu a fost găsit.

Mai bine de un an, oamenii care locuiesc în apropiere de păduri și munți sunt pur și simplu terorizați de urșii care ies din habitatul lor pentru a găsi de mâncare. Animalele au ajuns să atace în plină zi oameni, să intre în gospodării, să omoare animale și să provoace pagube materiale serioase.

Ba mai mult, urșii au ajuns și pe drumurile principale pe unde circulă anual zeci de mii de turiști. Aceștia nu rămân indiferenți față de animăluțele care îi privesc cu atenție și le aruncă mâncare, astfel, încurajându-i să cerșească tot mai mult și să înainteze spre localitățile populate de oameni.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9761 RON
-0.00040
USD
USD: 4.6285 RON
-0.00320
GBP
GBP: 5.7804 RON
0.01880
HUF
HUF: 1.278 RON
-0.00030
BGN
BGN: 2.5442 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.093 RON
-0.00250
Convertor valutar

Rezultat: ---