Speciale

Retrospectiva zilei 08 septembrie 2023

schedule 09 sept. 2023, 01:19

9 NEWS prezintă retrospectiva zilei 08 septembrie 2023 cu cele mai importante știri ale momentului. Citește cele mai recente știri din lumea mondenă, actualitate, politică, social, economie, auto și sport.

1. E foame de bani. Ministrul de Finanțe anunță tăieri drastice: salarii și sporuri plafonate, vouchere de vacanță eliminate

Peste un milion de bugetari nu vor mai primi vouchere de vacanţă în 2024. Ministrul de Finanțe a anunțat că sporurile și salariile unor angajați de la stat vor fi plafonate. Printre toate, există și o veste bună, aceea că facturile la energia electrică și gaze nu vor fi foarte mari în această iarnă. 
Citeste tot articolul »

2. Tragedia de la 2 Mai. Vlad Pascu riscă închisoare pe viață: cerere de reîncadrare a faptei din ucidere din culpă în omor calificat

Vlad Pascu riscă închisoare pe viață, după ce avocatul Adrian Cuculis a cerut Parchetului reîncadrarea faptei sale din ucidere din culpă în omor calificat. În data de 19 august 2023, la 2 Mai, tânărul s-a urcat drogat la volan și a lovit cu mașina un grup de tineri. Doi dintre ei au murit. 

Citeste tot articolul »

3. Ce elevi primesc burse. Ce condiții trebuie să îndeplinească

Ministerul Educației va apoba, vineri, criteriile de acordare a burselor de merit pentru elevii de liceu și gimnaziu. Conform proiectului, se vor califica pentru bursa de merit primii 30% dintre elevii din fiecare clasă, în ordinea mediilor obținute. Totodată, primesc automat bursă de merit toți elevii cu medii de peste 9,50. Proiectul prevede și burse sociale pentru elevii orfani sau din familii cu venituri scăzute. 
Citeste tot articolul »

4. 8 septembrie, sărbătoare cu cruce roșie în calendarul ortodox. Sf. Maria Mică sau Naşterea Maicii Domnului. Tradiții și obiceiuri

Pe 8 septembrie, este sărbătoare cu cruce roşie, zi în care creştinii serbează Sf. Maria Mică sau Nașterea Maicii Domnului. Aceasta este prima sărbătoare importantă din anul nou bisericesc, fiind marcată de numeroase tradiții și obiceiuri.

Citeste tot articolul »

5. Prognoza meteo ANM 11 septembrie - 9 octombrie 2023. Vara intră în prelungiri: vor fi temperaturi de peste 30 de grade la umbră

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 11 septembrie - 9 octombrie 2023. Conform specialiștilor, săptămâna viitoare, vremea va fi predominant frumoasă și caldă în mare parte din țară, cu temperaturi de peste 30 de grade Celsius la umbră. 
Citeste tot articolul »

6. Bucovina, la mare căutare. Ce oferte sunt pentru Crăciun 2023 și Revelion 2024. Cât costă o vacanță all inclusive

Bucovină, plai cu flori! Deși cu un peisaj schimbat iarna față de vara, această regiune rămâne la mare căutare de către turiști și atunci. Și cum e bine ca de fiecare dată să te organizezi din timp, fie pentru a salva bani, dar mai ales pentru a mai găsi ceva disponibil, interesul românilor pentru Bucovina, în ceea ce privește sărbătorile de iarnă, se vede deja. Au apărut de acum ofertele pentru Crăciun 2023 și Revelion 2024, iar cine rezervă din timp se poate gândi la un sejur de vis cu un preț accesibil, căci gazdele încă n-au mărit tarifele. Dar cât costă o vacanță all inclusive în Țara Fagilor?

Citeste tot articolul »

7. Cum se descurcă Anghel Damian în rolul de tătic. Ce schimbări au apărut în viața lui și a lui Theo Rose: „Mai greu decât mi-am imaginat”

Anghel Damian a oferit un interviu sincer despre schimbările care au apărut în viața sa și a partenerei lui de viață, Theo Rose, după ce au devenit părinți. Cum este viața de tătic pentru el!
Citeste tot articolul »

8. Aterizare de urgență pe Otopeni, din cauza unor scurgeri de combustibil. Avionul zbura pe ruta Antalya - Praga

Un avion care efectua o cursă Antalya – Praga, cu 112 pasageri la bord, a aterizat, vineri dimineața, de urgență pe Aeroportul Otopeni, după ce echipajul a sesizat scurgeri de combustibil. Imediat, pe aeroport s-a format dispozitivul de urgență. 
Citeste tot articolul »

9. Bianca Drăgușanu, despre relația cu Victor Slav. Cum se înțeleg la aproape 10 ani de la divorț: „Cam toți se luptă pe pensii alimentare”

Bianca Drăgușanu a vorbit, într-un interviu, despre relația pe care o are la momentul actual cu Victor Slav, tatăl copilului ei. Cum se înțeleg cei doi, la aproape zece ani de la divorț!

Citeste tot articolul »

10. Învățătorii se pregătesc pentru marea întâlnire. Cât îi costă prima zi de școală, pentru a-și primi copiii așa cum trebuie

Mai este puțin până la marea întâlnire, căci luni va suna în clase primul clopoțel din acest nou an școlar. Dincolo de emoții și pregătirile părinților pentru copii, e agitație mare și pentru învățători, pentru a crea o primă întâlnire de neuitat cu școlarii din clasa zero. Dar prima zi de școală costă, iar banii vin din buzunarul dascălilor. 
Citeste tot articolul »

11. Scandalul dintre Claudia Pătrășcanu și Gabi Bădălău continuă. Ce mesaj a transmis vedeta în mediul online: „E mai rău”

Scandalul dintre Claudia Pătrășcanu și Gabi Bădălău continuă și în mediul online, iar mesajul pe care l-a transmis de curând vedeta le-a dat de gândit urmăritorilor ei, având în vedere că aceasta se află în plin proces cu bărbatul. Iată ce a scris în dreptul unei imagini cu ea.

Citeste tot articolul »

12. Elena Marin s-a despărțit de logodnicul ei. Fosta concurentă de la Survivor, primele declarații: „Un subiect extrem de delicat”

Elena Marin, fosta concurentă de la Survivor România, s-a despărțit de logodnicul ei și a dat primele declarații despre situația prin care trece. Iată ce a mărturisiti dansatoarea!
Citeste tot articolul »

13. Mara Bănică, primele declarații despre revenirea la Acces Direct: „Au transformat-o în Vulpițe, Viorel”

Încă de când a plecat de la Acces Direct, fanii au ajuns să se întrebe dacă Mara Bănică s-ar mai întoarce vreodată în platoul acelei emisiuni. Iată ce a zis chiar ea!
Citeste tot articolul »

14. Daniel Balaciu, ajutat de mama lui să își pună planul în aplicare. Dana Roba, dezvăluiri cutremurătoare: „Înainte cu o zi de nenorocire...”

Dana Roba a făcut alte declarații cutremurătoare despre ziua în care era pe punctul de a-și pierde viața, după ce fostul ei soț a lovit-o de mai multe ori cu un ciocan în cap. Make-up artista a susținut că mama lui Daniel Balaciu l-ar fi ajutat să își ducă planul la bun sfârșit.

Citeste tot articolul »

15. Cristina Ciobănașu a dat cărțile pe față. De ce nu a mai apărut în ultimele producții ale Ruxandrei Ion

Cristina Ciobănașu a povestit de ce nu a mai apărut în ultimele producții ale Ruxandrei Ioan, spre surprinderea fanilor. Iată care este adevărul!
Citeste tot articolul »

16. Românii de la granița cu Ucraina vor fi alertaţi prin Ro-Alert în legătură cu dronele ruseşti. Textul hotărârii CNSU

 La aproape 2 luni de când Moscova a început să lovească porturile ucrainene de la Dunăre, românii de la granița cu Ucraina vor fi alertaţi prin sistemul Ro-Alert, în cazul „riscului de cădere a unor elemente aparținând mijloacelor de luptă utilizate în conflict”. Autoritățile urmează să stabilească spațiile de adăpostire. Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat mai multe măsuri pentru protejarea populației. 

Citeste tot articolul »

17. Un glonţ a lovit o casă din Chilia Veche, după drona din Ceatalchioi. Primarul din sat: „Este o stare de panică”

După fragmentele de dronă din Ceatalchioi, în curtea unei case din Chilia Veche a fost descoperit un glonț, care ar fi găurit un acoperiș. Primăria din sat vrea să afle dacă populația are de gând să își părăsească locuințele. 
Citeste tot articolul »

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---