Speciale

Retrospectiva zilei 08 august 2023

schedule 09 aug. 2023, 01:20

9 NEWS prezintă retrospectiva zilei 08 august 2023 cu cele mai importante știri ale momentului. Citește cele mai recente știri din lumea mondenă, actualitate, politică, social, economie, auto și sport.

1. Cine este femeia care ar fi plănuit asasinarea lui Zelenski. A fost prinsă în flagrant în timp ce le dădea informații rușilor

Serviciile se Securitate ucrainene au dejucat un atentat împotriva președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski. Rușii voiau să îl ucidă pe liderul de la Kiev cu un atac masiv de rachete. Autoritățile au arestat o femeie în legătură cu acest complot. Aceasta a fost prinsă în flagrant în timp ce le dădea informații „invadatorilor” ruși. 
Citeste tot articolul »

2. Răcire bruscă a vremii. România, lovită de un ciclon care a făcut ravagii în Europa

Vremea în România s-a răcit brusc. Ciclonul care a făcut ravagii în Europa a lovit și țara noastră. Am avut parte de furtuni puternice care au distrus case și au rupt copaci, iar în unele zone temperaturile au scăzut cu 15 grade în numai câteva minute, în timp ce vântul a ajuns la forța unui uragan. Meteorologii avertizează că vremea la extremă este o urmare a încălzirii globale, care, dacă nu va fi stopată, va duce la fenomene din ce în ce mai distructive. 

Citeste tot articolul »

3. Igiena personală, mai scumpă. Cât costă acum un coș de cumpărături cu strictul necesar

Igiena personală este din ce în ce mai scumpă. Numai în ultimii ani prețurile pentru produsele de îngrijire aproape că s-au dublat. Șamponul, pasta de dinți sau hârtia igienică sunt cu mult mai scumpe. Nota de plată este și mai mare la saloanele de înfrumusețare. Iată cât costă acum un coș de cumpărături cu strictul necesar. 
Citeste tot articolul »

4. Patru polițiști, judecați în cazul Caracal. Întârzierea de 14 ore ar fi constat-o viața pe Alexandra Măceșanu

Cazul Caracal. Patru polițiști din Olt au fost trimiși în judecată pentru modul în care au acționat în cazul dispariției Alexandrei Maceșanu, fata ucisă de Gheorghe Dincă. Procurorii spun că adolescenta avea șanse să fie salvată dacă oamenii legii interveneau mai repede. Ei au acționat cu 14 ore întârziere, chiar dacă victima sunase la 112. Gheorghe Dincă a recunoscut că a ucis-o și i-a incinerat trupul într-un cazan din curte.

Citeste tot articolul »

5. Un celebru actor din Vlad urmează să devină tătic: „Viața ne-a rezervat cea mai hilară surpriză”

Un celebru actor din serialul „Vlad” de la PRO TV urmează să devină tătic. Deși mulți credeau că acesta nu își va schimba statutul prea curând, declarațiile sale dând de înțeles că preferă liberatea, carismaticul artist din noua generație a dat vestea cea mare, pe Instagram, anunțând chiar și sexul bebelușului. 
Citeste tot articolul »

6. Ciucă a convocat de urgență o sesiune extraordinară pentru modificarea Legii pensiilor speciale

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a anunțat că va convoca de urgență Biroul Permanent al Senatului într-o sesiune extraordinară cu privire la modificarea Legii pensiilor speciale.
Citeste tot articolul »

7. Ce religie are Andreea Esca. Știrista de la PRO TV nu e ortodoxă

Andreea Esca, emblema PRO TV, este una dintre cele mai longevive prezentatoare de știri de la noi din țară. Fiind o persoană iubită de public, după cum sunt părerile internauților din comunitatea sa de pe Instagram, mulți admiratori s-au întrebat ce religie are știrista. Răspunsul nu a întârziat să apară, iar lămurirea nu a venit de la ea, ci de la fiica sa, Alexia Eram.  
Citeste tot articolul »

8. Marcel Ciolacu amenință PNL că își dă demisia: „Dacă nu înţeleg, îmi depun mandatul”

Premierul Marcel Ciolacu îi amenință pe liberali că își va da demisia dacă aceștia nu vor susține pachetul de măsuri fiscale și de reformă a statului.
Citeste tot articolul »

9. Dosarul 10 August. 16 jandarmi, inclusiv foştii şefi din Jandarmerie, trimiși în judecată după 5 ani

16 jandarmi, inclusiv persoane din conducerea Jandarmeriei, au fost trimiși în judecată Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casațieși Justiție, în „Dosarul 10 august”. Procurorii susțin că aceștia ar fi acționat nu doar împotriva persoanelor care se manifestau violent, ci și împotriva manifestanților pașnici. Peste 300 de participanți la uriașul protest cer daune morale și materiale în acest caz.

Citeste tot articolul »

10. Cât costă geaca purtată de Klaus Iohannis în drumeția pe vârful Moldoveanu. Mulți români nu și-o permit

Președintele României, Klaus Iohannis, și soția sa, Carmen Iohannis, și-au petrecut weekendul la munte, unde au participat la Centenarul Mausoleului Eroilor de la Mărășești și au urcat pe Vârful Moldoveanu, cel mai înalt din România. În imaginea apărută pe rețelele sociale, șeful de stat apare îmbrăcat într-o pereche de pantaloni scurți, ghete, dar cea care a atras atenția a fost geaca pe care a îmbrăcat-o, care nu a fost una deloc ieftină, ba chiar mulți români nu și-o permit. 
Citeste tot articolul »

11. Lucrările de consolidare la Podul Grant au fost reluate după 3 ani de pauză

Au fost reluate lucrările de consolidare a Podului Grant, după trei ani de pauză. Termenul de finalizare este de 24 de luni, iar investiția se ridică la 65 de milioane de lei.

Citeste tot articolul »

12. Înscrieri deschise la Startup Elites - tabăra care transformă antreprenorii

start-up.ro anunță deschiderea înscrierilor pentru evenimentul care unește tineri cu potențial cu antreprenori, mentori cu experiență și o atmosferă de tabără și festival la munte - Startup Elites 2023 va avea loc între 12 și 15 octombrie la Pensiunea Andrei în Moieciu de Jos.
Citeste tot articolul »

13. Vica Blochina, declarații despre relația cu Victor Pițurcă: „Un copil perfect i-am făcut lui cadou”

Vica Blochina a făcut noi dezvăluiri despre relația pe care o are în prezent cu Victor Pițurcă, după ce Edan, fiul lor, s-a mutat la el.
Citeste tot articolul »

14. Sora lui Celine Dion, noi dezvăluiri despre starea de sănătate a artistei: „E important să nu ne pierdem speranța”

Claudette, sora lui Celine Dion, a oferit informații noi despre starea de sănătate a celebrei cântărețe afectată de sindromul persoanei rigide. 

Citeste tot articolul »

15. Un bărbat s-a legat cu cătușele de șina metroului în stația Piața Unirii. De ce a recurs la un asemenea gest

Incident mai puțin obișnuit la stația de metrou Piața Unirii 2 din Capitală. Un bărbat s-a legat cu cătușele de sinele metroului în semn de protest.
Citeste tot articolul »

16. Rareş Bogdan, răspuns la amenințările lui Marcel Ciolacu: „PNL nu se închină în faţa lui Ciolacu”

Scandal monstru în politica din România. Declarația lui Marcel Ciolacu precum că ar fi gata să demisioneze dacă PNL nu susține reforma bugetară a dezlănțui un real conflict.
Citeste tot articolul »

17. Avarie la rețeaua de termoficare. Peste 6.000 de blocuri din Capitală au rămas fără apă caldă

Bucureștenii din nou rămân fără apă caldă. Peste 6.000 de blocuri din Capitală nu vor avea apă caldă timp de o săptămână din cauza unei avarii de termoficare.

Citeste tot articolul »

18. Horoscopul Florilor: Ce floare ți se potrivește, în funcție de zodia ta

Astăzi, dăruim fiecărui semn zodiacal, o floare sau chiar două. Află care este floarea care îți poartă noroc, în funcție de perioada anului și semnul zodiacal în care te-ai născut.
Citeste tot articolul »

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9761 RON
-0.00040
USD
USD: 4.6285 RON
-0.00320
GBP
GBP: 5.7804 RON
0.01880
HUF
HUF: 1.278 RON
-0.00030
BGN
BGN: 2.5442 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.093 RON
-0.00250
Convertor valutar

Rezultat: ---