Externe

Cine este femeia care ar fi plănuit asasinarea lui Zelenski. A fost prinsă în flagrant în timp ce le dădea informații rușilor

schedule 08 aug. 2023, 06:50

Serviciile se Securitate ucrainene au dejucat un atentat împotriva președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski. Rușii voiau să îl ucidă pe liderul de la Kiev cu un atac masiv de rachete. Autoritățile au arestat o femeie în legătură cu acest complot. Aceasta a fost prinsă în flagrant în timp ce le dădea informații „invadatorilor” ruși. 

Zelenski, ținta unui atentat. Cine este femeia care ar fi plănuit asasinarea președintelui Ucrainei

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunţat luni că a reținut un informator „care i-a ajutat pe ruşii să pregătească un atac aerian în regiunea Nikolaiev în timpul vizitei președintelui Ucrainei”.

Presupusul informator „a adunat informații despre vizita planificată de Zelenski” în regiune pentru a le furniza rușilor, a transmis SBU. Volodimir Zelenski a vizitat Nikolaiev la finalul lunii iulie.

„În ajunul recentei călătorii a preşedintelui Ucrainei în regiunea Nikolaev, aceasta strângea informaţii despre vizita planificată", a declarat SBU.

Presupusul colaborator al ruşilor „a încercat să afle ora și lista opririlor de pe traseul șefului statului”. Chiar și așa, agenții SBU au obținut informații în avans despre „activitățile subversive ale suspectului” și au luat măsuri.

Femeie, ale căror convorbiri ar fi fost interceptate, ar fi avut sarcina de a le spune rușilor și unde sunt amplasate sisteme de război electronic și depozite cu muniție ale forțelor armate.

Aceasta este o localnică din Ochakov, din sudul Ucrainei, fostă vânzătoare într-un magazin militar de la o unitate militară din zonă. Ea ar fi mers în regiune și ar fi filmat locuri unde se află potențiale ținte. Numele său încă nu a fost făcut public. Femeia riscă o pedeapsă de până la 12 ani de închisoare.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---