Externe

Primul convoi umanitar a intrat în Fâșia Gaza prin punctul de trecere israelian Kerem Shalom

schedule 18 dec. 2023, 08:09

Primul convoi umanitar a intrat în Fâșia Gaza prin punctul de trecere israelian Kerem Shalom
ChameleonsEye / Shutterstock

Un prim convoi cu ajutoare umanitare a intrat. duminică, în Fâșia Gaza prin punctul de trecere israelian Kerem Shalom.

Primul convoi cu ajutor pentru Gaza, intrat prin granița israeliană

Un prim convoi cu ajutor umanitar pentru Fâșia Gaza a intrat, duminică, prin punctul de trecere israelian Kerem Shalom, potrivit unei surse egiptene din Semiluna Roşie. Potrivit unei surse care a dorit să își păstreze anonimatul, în total, "79 de camioane au început să intre astăzi (duminică)".

Vineri, Israelul a anunțat că a acceptat „temporar” intrarea ajutorului umanitar în Fâșia Gaza prin unul dintre punctele sale de trecere. Autoritățile din Israel au făcut acest pas pentru a decongestiona punctul de trecere Rafah dintre zona palestiniană şi cea din Egipt.

Încă de la începutul războiului dintre Hamas și Israel, acest punct vamal a fost singurul prin care au avut acces camioanele cu alimente și medicamente pentru locuitorii din Gaza.

COGAT, organismul guvernamental israelian care este responsabil de afacerile civile palestiniene, a declarat că aceste camioane cu ajutoare umanitare vor trece prin mai multe controale de securitate și vor fi transferate direct în Gaza prin punctul de trecere Kerem Shalom.

Punctul de trecere care se regăsesc frontierele dintre Israel-Gaza și Egipt-Gaza, au fost închise după atacurile grupării teroriste Hamas care au avut loc la data de 7 octombrie 2023.

Anunțul a fost făcut după o vizită în Israel a consilierului american pentru securitate naţională, Jake Sullivan.

Vineri, cabinetul de securitate al Israelului a aprobat redeschiderea punctului de trecere pentru ajutoarele umanitare din Fâșia Gaza, după o serie de presiuni din partea Statelor Unite ale Americii și în timpul vizitei consilierului pentru securitate națională de la Casa Albă, Jake Sullivan.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.596 RON
0.01490
GBP
GBP: 5.8018 RON
-0.01910
HUF
HUF: 1.2891 RON
-0.00140
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00010
CHF
CHF: 5.0773 RON
0.00390
Convertor valutar

Rezultat: ---