Politic Auto

Plafonarea tarifelor RCA, amânată din nou. Guvernul a retras al doilea proiect și spune că va câuta „cele mai bune opțiuni”

schedule 30 mar. 2023, 09:58

Plafonarea tarifelor RCA, amânată din nou. Guvernul a retras al doilea proiect și spune că va câuta „cele mai bune opțiuni”
Foto: Vlad Ispas/Shutterstock.com

Plafonarea tarifelor RCA a fost amânată din nou „pentru a fi analizate cele mai bune opțiuni”, a motivat Executivul. Guvernul a retras al doilea proiect de plafonare. Premierul Nicolae Ciucă a cerut alte discuții suplimentare, în vreme ce șoferii așteaptă cu disperare o soluție. 

Guvernul a amânat, din nou, plafonarea tarifelor RCA

Cel mai probabil, săptămâna viitoare, proiectul privind plafonarea tarifelor RCA va ajunge din nou pe masa Executivului. Până atunci, este posibil însă să fie făcute alte schimbări.

Este pentru a doua oară când Guvernul amână această hotărâre legată de plafonarea tarifelor RCA. Săptămâna precedentă a existat un proiect care prevedea plafonarea tarifelor RCA la prețurile din martie 2022, apoi a fost retras. 

În această săptămână, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a venit cu o nouă formă a proiectului, care prevede plafonarea tarifelor RCA la prețurile practicate de asiguratori pe data de 28 februarie 2023. Nici acesta nu a trecut de Guvern. 

Aprobarea proiectului de Hotărâre de Guvern privind limitarea tarifelor RCA, aflată pe agenda ședinței de Guvern, a fost amânată, pentru a se „căuta cele mai bune opțiuni”, este argumentul Executivului.

„În momentul de față, ceea ce se întâmplă piața RCA neliniștește foarte mulți cetățeni. Pentru mulți dintre români, inclusiv pentru noi, este greu de înțeles ceea ce s-a întâmplat într-o perioadă atât de scurtă de timp, când două societăți de asigurări au intrat în insolvență sau au dat faliment”, a declarat premierul Nicolae Ciucă la începutul ședinței de Guvern.

Prim-ministrul a menționat că președintele ASF urma să vină în guvern pentru a susține un proiect de hotărâre de Guvern. „Vreau să fac mențiunea că în baza propunerii dumnealui și a analizei, voi lua o decizie în acest sens”, a conchis Ciucă. 

Până la plafonare...păgubiți sunt tot șoferii

Așadar, cine trebuie până atunci să-și încheie o asigurare obligatorie, o face la un preț mult mai mare față de cel care urmează să fie plafonat. De pildă, un conducător auto cu vârsta sub 40 de ani și o mașină cu un motor de 1,4 litri plătește acum 1.236 de lei. În urmă cu un an, achita 917 lei. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---