Asigurările RCA, plafonate la nivelul din februarie 2023
Guvernul României a amânat cu o săptămâna adoptarea proiectului prin care RCA-ul să se vândă la prețul din 2022. ASF trebuie să analizeze toate propunerile venite din partea industriei și să facă eventuale schimbări.
Până la plafonare...păgubiți sunt tot șoferii
Așadar, cine trebuie până atunci să-și încheie o asigurare obligatorie, o face la un preț mult mai mare față de cel care urmează să fie plafonat. De pildă, un conducător auto cu vârsta sub 40 de ani și o mașină cu un motor de 1,4 litri plătește acum 1.236 de lei. În urmă cu un an, achita 917 lei.
Mai multe propuneri de modificări a hotărârii privind plafonarea au fost deja transmise către ASF de la brokeri, transportatori sau Consiliul Concurenței.
Citește și:
ASF joacă după cum cântă asiguratorii. Tarifele RCA, plafonate la nivelul din februarie 2023
Plafonarea tarifelor RCA, amânată din nou. Guvernul spune că va căuta „cele mai bune opțiuni”
ASF și-a retras proiectul de plafonare a polițelor RCA. Asigurătorii sunt contra proiectului
Analiști: Măsura nu ar stabiliza piața. Tot păgubiții vor suferi
Analiștii spun că măsura de plafonare a tarifelor RCA nu ar stabiliza piața. „Dacă e ordin, cu plăcere. Măsura va fi înghiţită de piaţă. iar când vor expira plafonările, preţurile vor creşte mai mult, pentru că pierderile vor trebui recuperate”, a declarat Gabriel Biriș, analist fiscal.
„Cineva va avea de suferit...că vor fi asigurătorii, că vor fi distribuitorii, că vor fi unităţile reparatoare, prestatorii de servicii. Dar cel mai important este că vor suferi păgubiţii”, este de părere Dorel Duță, președinte UNSICAR.