Social

O nouă categorie de permis de conducere. Se va ține cont de viteză

schedule 23 ian. 2024, 10:19

O nouă categorie de permis de conducere. Se va ține cont de viteză
Foto: WorldFacts/Youtube.com

O nouă categorie de permis auto ar putea apărea în România. Pentru aceasta se va ține cont de viteza de deplasare.

O nouă categorie de permis de conducere în România

Conform Ordonanței de Urgență adoptate la data de 18 ianuarie 2024, în Codul Rutier apare o nouă categorie de permis de conducere. Potrivit acesteia, nu se ține cont de tonaj, ci de viteza de deplasare.

”Recent, a fost adoptată Ordonanța de Urgență nr. 1 din 18 ianuarie 2024 pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, care vine să aducă îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește conducerea tractoarelor agricole și forestiere.
S-a introdus o categorie nouă de permis de conducere, denumită Tr1. Este foarte important de clarificat faptul că principala caracteristică a acestei categorii este limita vitezei de deplasare, și anume 40 km/h pe drumurile publice", se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerului Agriculturii, semnat de ministrul Florin Barbu și adresat fermierilor. 

Compatibilitate cu Permisul de Categoria B

Dacă conducătorul auto deține deja un permis de conducere de categoria B, acesta poate conduce nu doar autoturisme și autoutilitare, ci și tractoare agricole sau forestiere din categoria Tr1. Această categorie de permis, Tr1, acoperă ansamblurile formate dintr-un tractor Tr1 și una sau două remorci, cu condiția de a se respecta limita de viteză de 40 km/h pe drumurile publice.

Tractoare Agricole sau Forestiere cu Viteză Maximă de 40 km/h

Cu permisul de categoria Tr1, șoferii au dreptul să conducă tractoare agricole sau forestiere care se deplasează cu o viteză maximă de până la 40 km/h pe drumurile publice.

Valabilitate pentru Ansamblurile cu Remorci

Categoria Tr1 din permisul de conducere acoperă și ansamblurile formate dintr-un tractor Tr1 și una sau două remorci. Această regulă este valabilă indiferent de masa totală maximă autorizată a vehiculului sau ansamblului de vehicule.

"Această categorie Tr1 vine în întâmpinarea nevoilor voastre, facilitând conducerea tractoarelor agricole sau forestiere specifice activităților agricole, fără a vă impune criterii legate de masa totală maximă autorizată sau tonaj” arată un comunicat al Ministerului Agriculturii, semnat de ministrul Florin Barbu și adresat fermierilor", se mai arată în comunicatul Ministerului Agriculturii.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00090
USD
USD: 4.6156 RON
-0.00220
GBP
GBP: 5.7819 RON
0.00130
HUF
HUF: 1.2855 RON
-0.00310
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00040
CHF
CHF: 5.0892 RON
0.00170
Convertor valutar

Rezultat: ---