Locale Politic

Nicuşor Dan: independenţă şi determinare în cursa pentru Primăria Capitalei

schedule 20 feb. 2024, 08:30

Nicuşor Dan: independenţă şi determinare în cursa pentru Primăria Capitalei
Foto: Nicușor Dan/Facebook.com
Nicuşor Dan, fondatorul USR, rămâne independent pentru alegerile locale, critică comasarea alegerilor și promite colaborare echilibrată în CGMB.

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, îşi reafirmă poziţia de candidat independent pentru alegerile locale ce urmează să aibă loc în acest an, subliniind că nu se va întoarce în Uniunea Salvaţi România (USR), partidul pe care l-a fondat. Într-o recentă declaraţie, Nicuşor Dan a menţionat că are încredere în sondajele care îl plasează peste pragul de 30% şi îşi exprimă dorinţa de a continua proiectele începute pentru dezvoltarea Bucureştiului.

Confruntat cu posibilitatea comasării alegerilor locale şi naţionale, primarul critică această idee, temându-se că ar putea dilua mesajele candidaţilor şi ar împiedica prezentarea clară a ideilor pentru electorat. Nicuşor Dan evidenţiază importanţa votului în două tururi pentru o mai bună reprezentativitate şi exprimă preocuparea că absenţa la vot este un semn al deficitului de democraţie.

În cazul unei victorii, Nicuşor Dan ar urma să colaboreze cu mai multe partide de dreapta în Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), promiţând o guvernare echilibrată, fără a favoriza vreun partid. Această independenţă politică este văzută ca o forţă, permiţându-i să menţină un dialog constructiv cu diverse forţe politice, inclusiv Forţa Dreptei şi REPER.

Dacă rezultatul alegerilor nu îi va fi favorabil, Nicuşor Dan îşi aminteşte că are o carieră în afara politicii, fiind matematician şi având o poziţie pe care şi-a suspendat-o la Institutul de Matematică. El subliniază că nu doreşte să formeze un alt partid şi că aşteaptă să fie evaluat de alegători pe baza seriozităţii şi angajamentului său faţă de votul primit.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---