Externe

Escaladarea tensiunilor: Kremlinul condamnă declarațiile liderilor occidentali și își consolidează rutele de aprovizionare

schedule 03 mai 2024, 13:45

Escaladarea tensiunilor: Kremlinul condamnă declarațiile liderilor occidentali și își consolidează rutele de aprovizionare
Foto: Schutterstock
Kremlinul critică declarațiile liderilor britanic și francez privind Ucraina, avertizând asupra riscurilor pentru securitatea europeană.

Kremlinul a exprimat o reacție puternică la declarațiile ministrului britanic de externe, David Cameron, și ale președintelui francez, Emmanuel Macron, privind conflictul din Ucraina. Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a descris comentariile ca fiind o „escaladare directă” și a avertizat că acestea ar putea afecta securitatea europeană. Declarațiile lui Cameron, care a promis un ajutor militar anual de trei miliarde de lire sterline pentru Ucraina și a susținut dreptul Ucrainei de a folosi armele primite pentru a lovi ținte în Rusia, au fost etichetate ca periculoase de către Peskov. De asemenea, Macron nu a exclus posibilitatea unei intervenții franceze în Ucraina, declarație considerată de Peskov ca fiind parte dintr-o „tendință foarte periculoasă”.

În contextul acestor tensiuni crescute, Rusia a început să utilizeze o nouă linie de cale ferată construită prin teritoriile anexate ilegal din Ucraina, ca alternativă la podul Kerci pentru aprovizionarea trupelor din Crimeea. Primul tren a fost filmat plecând din portul Mariupol către Volnovakha, cu un vagon special destinat detectării minelor. Această mișcare este văzută ca o consolidare a rutei de aprovizionare a armatei ruse în contextul conflictului continuu.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9751 RON
0.00050
USD
USD: 4.5879 RON
-0.01070
GBP
GBP: 5.8059 RON
-0.00650
HUF
HUF: 1.2827 RON
0.00690
BGN
BGN: 2.5437 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.046 RON
0.02730
Convertor valutar

Rezultat: ---