Social

Cum a eșuat marele miting din București. Singurul protestatar prezent în Piața Constituției era chiar organizatorul

schedule 22 ian. 2024, 07:26

Cum a eșuat marele miting din București. Singurul protestatar prezent în Piața Constituției era chiar organizatorul
Foto: Captura Observator News

Marele miting programat duminică în București s-a dovedit un real eșec pentru organizator, un apropiat al senatoarei independente Diana Șoșoacă. Numai el a ajuns în Piața Constituției dintre cei 5.000 de oameni așteptați și cele 200 de utilaje. Transportatorii nu au participat pentru că n-au vrut ca mişcarea lor să fie politizată. În mai multe oraşe, manifestanții au ieșit ieri din nou în stradă. 

Protestul era stabilit să înceapă la ora 06:30. Jandarmeria se mobilizase pe șoseaua Alexandriei pentru a prelua fluxul de tractoare și camioane, dar numărătoarea s-a oprit rapid. Un singur tractor a fost adus în Piața Constituției, și acela pe platformă. În fața Parlamentului au ajuns mai mulți polițiști și jandarmi decât protestatari. 

„Nu sunt protestatar, sunt organizatorul”, a spus Petre Mircea Bogdan, organizator, unui reporter. 

Situația nu s-a schimbat după prânz. Dintre cele 200 de utilaje care au primit aprobare pentru protest, a rămas tot un singur tractor în piață, iar dintre cele 5.000 de persoane care au anunțat că vor participa au venit mai puțin de 10. Însă niciuna din rândul fermirilor sau transportatorilor. 

Organizatorul, un avocat care a depus cerere de adeziune la partidul Dianei Şoşoacă, dă vina pe prefect pentru eşecul protestului.

„În acest moment, în spatele meu în dreapta şi în stânga nu se află nimeni. A reuşit să transmită foarte bine că acest protest va fi politizat de diverşi actori politici”, a continuat Petre Mircea Bogdan, organizator. 

În cea de-a 13-a zi de protest câteva zeci de camioane sunt în continuare la intrarea în capitală în zona Afumaţi. Nu intră în bucureşti ci îşi continuă mitingul în zona centurii, claxonează şi merg cu viteză redusă.

În schimb, în Craiova, duminică, protestatarii au reușit să dea peste cap traficul după ce au ajuns cu utilajele până în centrul orașului. În Iași, peste 100 de fermieri au blocat complet drumul de intrare în oraș. Comparativ cu zilele trecute, au venit la protest cu mașini mici, nu cu utilajele grele. 

  • Fermierii le-au trimis o scrisoare oficială președintelui Klaus Iohannis și premierului Marcel Ciolacu, în care cer ca situația lor să fie discutată și la Bruxelles. 
  • Protestul din Piața Constituției este aprobat până marți, inclusiv. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---