Social

Aproape o mie de staţii STB vor fi dotate cu panouri digitale. Nicușor Dan: „Călătorii vor afla în timp real programul autobuzelor”

schedule 14 aug. 2023, 07:45

Aproape o mie de staţii STB vor fi dotate cu panouri digitale. Nicușor Dan: „Călătorii vor afla în timp real programul autobuzelor”
Cristi Croitoru / Shutterstock

​Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat printr-o postare pe pagina sa de Facebook, că aproape o mie de staţii STB vor fi dotate cu panouri digitale, iar călătorii vor putea afla în timp real programul de circulaţie a autobuzelor.

Panouri digitale în aproape o mie de stații STB din Capitală

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat printr-o postare pe pagina sa de Facebook că aproximativ o mie de stații de STB vor fi modernizate.

Mai exact, acestea vor fi dotate cu panouri digitale prin care călătorii vor putea afla în timp real programul circulației autobuzelor și variantele de traseu. Aceste informații vor fi disponibile atât vizual, cât și audio.

„Aproape o mie de stații STB vor fi dotate cu panouri digitale. Călătorii vor afla în timp real programul de circulație a vehiculelor și ce variante de traseu au la dispoziție. Informarea se va face atât vizual, cât și audio”, a scris primarul general al Capitalei.

Edilul Capitalei spune că la momentul actual, autoritățile se află la etapa de evaluare a ofertei depuse în urma lansării licitaţiei în SEAP pentru achiziţia studiului de fezabilitate. Cheltuielile acestui proiect se ridică la câteva zeci de milioane de lei.

„Valoarea totală estimată a studiului de fezabilitate este 756.408 lei fără TVA. Costul total al proiectului este de peste 28 de milioane de lei (5,68 milioane de euro) fără TVA. Proiectul „Sistem ITS integrat Smart & Green Mobility pentru regiunea București - Ilfov – Informarea călătorilor în stațiile de transport public” este realizat cu fonduri PNRR”, mai precizează Nicuşor Dan.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---