Meteo

Val de aer polar peste România. Vor fi ninsori și temperaturi sub zero grade

schedule 17 nov. 2023, 09:32

Val de aer polar peste România. Vor fi ninsori și temperaturi sub zero grade
Foto: CRISTIAN LUPASCU / AGERPRES FOTO

Românii trebuie să se pregătească pentru un șoc termic, căci în următoarele zile vom trece de la atmosferă de primăvară la viscol, ninsori și temperaturi sub zero grade. Și în București vor cădea câțiva fulgi de zăpadă. 

Un val de aer polar vine peste România

De vină este aerul polar care își va face simțită prezența și la noi în țară, în special în acest weekend. În același timp, un ciclon care pornește din Marea Neagră va pune precipitațiile pe toată harta Româniai. Vom avea întâi ploi, lapoviță, dar și ninsori, iar în zona montană înaltă vântul va bate cu peste 90 de kilometri pe oră, spulberând stratul de zăpadă existent și întețind senzația de frig. 

În zilele următoare, valorile termice vor deveni normale pentru această perioadă. Recomandarea specialiștilor pentru șoferi este să își schimbe anvelopele autoturismelor, dacă nu au reușit acest lucru până acum. 

Prognoza meteo sâmbătă, 18 noiembrie

Vântul își va face simțită prezența în toate regiunile, dar mai ales în cele din jumătatea de sud-est a țării, precum și la munte, cu precădere în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, unde se vor înregistra cele mai mari viteze (local de 65...70 km/h, și pe arii în general restrânse, de peste 90 km/h). 

Cerul va avea înnorări și vor fi precipitații pe arii extinse, iar la munte va ninge viscolit. În estul Transilvaniei, treptat, vor predomina ninsorile, în jumătatea nordică a Moldovei la început vor fi precipitații mixte, apoi mai ales sub formă de ninsoare, iar în restul regiunilor va ploua, dar trecător vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare - ziua îndeosebi în sudul Transilvaniei și în Dealurile de Vest, iar seara și noaptea în sud-est. 

Cantitățile de precipitații vor fi însemnate în jumătatea de sud-est a teritoriului și la munte, unde se vor acumula 25...35 l/mp și izolat peste 50 l/mp, iar stratul de zăpadă nou depus va fi local consistent. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 3 și 11 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 și 6 grade Celsius.

Vremea la București 

Și aici vântul va schimba atmosfera, cu rafale în general de 55 km/h. Cerul va fi noros și va ploua, iar în a doua parte a nopții, cu o probabilitate destul de mare, trecător, vor fi precipitații sub formă de lapoviță. Temperatura maximă, mai coborâtă decât în ziua anterioară, se va situa în jurul valorii de 11 grade Celsius, iar cea minimă va fi de 2...3 grade Celsius. 

Prognoza meteo duminică, 19 noiembrie

Vremea se va ameliora puțin sub aspectul precipitațiilor față de intervalul anterior, dar se vântul se va menține la munte, cu precădere în Carpații Meridionali și de Curbură, cât și pe litoral, iar ziua local și în est și sud-est și pe arii restrânse în sud-vest. 

Cerul va fi variabil, cu înnorări și precipitații slabe. Ziua, pe alocuri, la munte și în nordul României va ninge, iar în sud-est va ploua, iar noaptea, în jumătatea nordică a teritoriului vor fi precipitații sub formă de ninsoare la munte, în Maramureș și în Moldova, și mixte în rest. Temperaturile vor fi cuprinse în general între 1 şi 10 grade, iar cele minime între -6 şi 4 grade.

Vremea la București

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat ziua şi slab noaptea. Temperatura maximã va fi de 9…10 grade, iar cea minimã va fi de -2…-1 grad, mai scãzutã în zona preorãşeneascã.

Prognoza meteo luni, 20 noiembrie

Cerul va fi variabil, cu înnorãri şi precipitaţii slabe noaptea în regiunile intracarpatice şi la munte. În zona montanã şi în estul Transilvaniei va ninge, iar în rest vor fi mai ales ploi. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 14 grade, iar cele minime între -4 şi 7 grade.

Vremea la București

Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în a doua parte a intervalului, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 10…11 grade, iar cea minimã de 2…3 grade.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---