Social Meteo

ANM: Val de aer cald din Africa, peste România. Cum va fi vremea în următoarele zile

schedule 21 sept. 2023, 16:28

ANM: Val de aer cald din Africa, peste România. Cum va fi vremea în următoarele zile
Tudor Stanica/Shutterstock

Administrația Națională de Meteorologie anunță vreme deosebit de caldă pentru următoarea perioadă a anului. Temperaturile maxime vor depăși 35 de grade.

Revin căldurile în România. Cum va fi vremea în perioada următoare

ANM anunță că în zilele următoare, vremea va fi mai caldă datorită unul val de aer cald din Africa. Din acest motiv, vremea o să devină călduroasă până spre finalul săptămânii, cam în toate regiunile. De asemenea, temperaturile vor trece de pragul de 30 de grade.

„Ba chiar mai mult, sâmbătă așteptăm să fie ziua cu cele mai ridicate valori termice diurne, în sensul că în jumătatea de sud a Munteniei, dar izolat și prin zona de câmpie a Olteniei sau a Banatului, ne așteptăm și la temperaturi caniculare, adică în jurul a 35 de grade Celsius, ceea ce înseamnă temperaturi cu aproape 10 grade mai ridicate decât normele climatologice. Duminică, chiar dacă mai pierdem 2-3 grade, tot de o vreme mult mai caldă decât în mod obișnuit vorbim, în mare parte din țară.”, a spus Mihai Timu, de la Administrația Națională de Meteorologie.

Totodată, meteorologii anunță că în perioada ce urmează va predomina o vreme frumoasă, mai puțin în intervalul nopții de sâmbătă spre duminică, dar și după ziua de duminică, când vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, adică averse cu caracter torențial, chiar izolat descărcări electrice, intensificări de scurtă durată în timpul ploilor.

De asemenea, se așteaptă și condiții de grindină sau cantități de apă mai însemnate.

Astfel de fenomene le așteptăm în acel interval, sâmbătă spre duminică și duminică, în special în regiunile intracarpatice. Din păcate, veștile rămân destul de proaste pentru partea de sud și de est a României, pentru că aici vorbim în continuare de o secetă moderată, puternică și chiar extremă.
Și, din păcate, din datele de care spunem în acest moment, cel puțin în următoarele aproape două săptămâni, ploile vor lipsi din această parte a teritoriului", a spus Mihai Timu, de la Administrația Națională de Meteorologie.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---