Prognoza meteo ANM pentru perioada 12 iunie - 10 iunie 2023
Vremea va fi în general instabilă, iar temperaturile vor fi în scădere la începutul săptămânii viitoare. Vor fi și perioade cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice în jumătatea de vest a României, iar spre weekendul viitor cantitățile de apă vor fi mai însemnate în vest, centru, sud-vest, nord-vest și în zonele montane.
Pe alocuri va cădea grindină, iar vântul va avea intensificări de scurtă durată, asociate ploilor cu posibile vijelii. Regimul termic va fi mai ridicat în partea de sud, sud-est și est, unde temperaturile se vor apropia de 30 de grade Celsius.
Vremea 12 - 19 iunie 2023
Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în extremitatea de vest și de sud-vest a țării.
Citește și:
Ziua Victoriei în Rusia: istoria din spatele zilei de 9 Mai
Cod galben de ploi, vijelii și grindină în mai multe județe din țară
Alertă meteo în Europa. Cod roșu și Cod portocaliu de caniculă în mai multe țări
Cu excepția extremității de est și de sud-est a țării, cantitățile de precipitații vor fi excedentare, mai ales în regiunile sud-vestice.
Vremea 19 - 26 iunie 2023
Temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval în regiunile nord-estice, iar în restul teritoriului cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare.
Prognoza meteo 26 iunie - 3 iulie 2023
Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele vestice și nord-vestice.
Vremea 3 - 10 iulie 2023
Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi excedentar la nivelul întregii țări.
Citește și:
Cât costă o noapte all inclusive în Mamaia, Neptun sau Olimp
AVERTIZARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN
Interval de valabilitate: 09 iunie, ora 10 – 10 iunie, ora 10
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții
În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și nord-vestul Moldovei. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.
COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 09 iunie, ora 14 – 09 iunie, ora 23
Fenomene vizate: averse torențiale
Zone afectate: județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj și zonele de munte ale județelor Alba, Bistrița Năsăud, Mureș și Suceava
Citește și:
Vreme caniculară în București: Ce ne așteaptă în zilele următoare?
Prognoza ANM 12 - 25 iunie: sunt așteptate fenomene meteo extreme
ANM: 26 de județe, sub cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii
În județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj și zonele de munte ale județelor Alba, Bistrița Năsăud, Mureș și Suceava, vor fi averse torențiale. Local cantitățile de apă vor fi de 30...40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore).
Foto: meteoromania.ro