Social

Una dintre cele mai populare cascade din România s-a prăbușit. Turiștii obișnuiau să înoate la poalele cascadei

schedule 16 aug. 2023, 07:27

Una dintre cele mai populare cascade din România s-a prăbușit. Turiștii obișnuiau să înoate la poalele cascadei
Adrian Eugen Ciobaniuc/Shutterstock

Una dintre cele mai importante cascade din România s-a prăbușit. Aceasta era o importantă atracție turistică din vestul țării.

O importantă cascadă din România s-a prăbușit

Cascada Clocota din Geoagiu Băi, Hunedoara, s-a prăbușit. Aceasta este una dintre cele mai populare locuri din Hunedoara. și una dintre principalele atracții turistice din regiune. Cascada este renumită pentru apele sale termale, care coboară de la o înălțime de aproape 20 de metri. În timp, apa a transformat peretele de calcar și travertin.

Din cascada Clocota s-au desprins bolovani imenși care au căzut de la înălțime și care puteau provoca o tragedie. În sezonul estival, cascada Clocota este un important obiectiv turistic, iar vizitatorii admiră frumusețea naturii formând aglomerație. Unii dintre turiști se avântă să facă și o baie la poalele cascadei.

Unii dintre turiști urcă pe "treptele" cascadei pentru a sta sub apele termale, chiar dacă există mari riscuri de accidentare.

Luni dimineața, o bucată imensă din versantul cascadei s-a rupt, iar câteva bucăți de rocă de câteva sute de kilograme, amestecate cu trunchiuri de copaci, au căzut în gol, peste treptele de la poalele cascadei. Bolovanii au căzut chiar în locul în care obișnuiau turiștii să își facă baie.

Din fericire, la momentul incidentului, vizitatorii nu se aflau în apa de la poalele cascadei. Stațiunea Geoagiu Băi se număra în Antichitate una dintre cele mai căutate băi termale de pe actualul teritoriu al României.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9751 RON
0.00050
USD
USD: 4.5879 RON
-0.01070
GBP
GBP: 5.8059 RON
-0.00650
HUF
HUF: 1.2827 RON
0.00690
BGN
BGN: 2.5437 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.046 RON
0.02730
Convertor valutar

Rezultat: ---