Externe Locale

Transnistria în așteptarea anunțului crucial după congresul de la Tiraspol

schedule 28 feb. 2024, 14:26

Transnistria în așteptarea anunțului crucial după congresul de la Tiraspol
https://pixabay.com/
"Parlamentarii" din Transnistria discută economia în congres, în contextul tensiunilor și speculațiilor de alipire la Rusia; Moldova și Ucraina monitorizează situația.

În contextul recentelor tensiuni din regiunea separatistă Transnistria, "parlamentarii" locali s-au reunit miercuri pentru a discuta probleme economice, într-un congres ce nu a mai avut loc din anul 2006. Această adunare vine în mijlocul speculațiilor privind o posibilă cerere de alipire la Federația Rusă. În ciuda acestor zvonuri, oficialii din Republica Moldova și Ucraina au declarat că nu există indicii ale unei deteriorări a situației sau a unor pericole imediate de escaladare.

Autoritățile de la Chișinău au comunicat că urmăresc situația cu atenție, menționând că recenta introducere a taxelor vamale asupra importurilor din Transnistria poate fi unul dintre subiectele discutate. Deși în trecut, un referendum neoficial a arătat un sprijin masiv pentru integrarea în Rusia, comunitatea internațională nu a recunoscut rezultatele, iar Transnistria rămâne un teritoriu nerecunoscut, cu o prezență militară rusă menținută.

Pe de altă parte, Ministerul rus al Apărării a emis acuzații neîntemeiate că Ucraina ar pregăti o provocare armată împotriva Transnistriei, în timp ce autoritățile separatiste au criticat agitația mediatică și zvonurile considerate de ei a fi fără fundament. În ciuda acestor tensiuni, liderul regiunii, Vadim Krasnoselski, a subliniat angajamentul Transnistriei pentru menținerea păcii și securității.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9756 RON
-0.00030
USD
USD: 4.6134 RON
0.02300
GBP
GBP: 5.7832 RON
0.00510
HUF
HUF: 1.2824 RON
-0.00140
BGN
BGN: 2.544 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.0909 RON
0.00650
Convertor valutar

Rezultat: ---