Externe Politic

Secretarul general al NATO solicită Rusiei să îşi retragă trupele din Transnistria

schedule 27 oct. 2023, 09:48

Secretarul general al NATO solicită Rusiei să îşi retragă trupele din Transnistria
Alexandros Michailidis / Shutterstock

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a cerut Rusiei să îşi retragă trupele din Transnistria, deoarece Alianţa Nord-Atlantică susţine pe suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova.

Secretarul general al NATO cere Rusiei să îşi retragă trupele din Transnistria

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, s-a adresat Rusiei cu rugămintea de a-și retrage trupele din Transnistria, deoarece NATO susține integritatea statului moldovenesc.

"NATO sprijină pe deplin suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova şi solicităm Rusiei să-şi retragă forţele de pe teritoriul ţării dumneavoastră", a declarat Jens Stoltenberg în cadrul unei conferinţe comune susţinută cu premierul moldovean Dorin Recean la finalul unei întrevederi la Bruxelles.

Ba mai mult, șeful NATO a menționat că Moldova și Alianța Nord Atlantică au avut o colaborare timp de 30 de ani, iar în asemenea vremuri grele se susțin reciproc și mai mult.

"NATO şi Republica Moldova au lucrat împreună timp de 30 de ani şi, în aceste timpuri foarte complicate, aprofundăm şi mai mult parteneriatul nostru. Moscova continuă să pună presiuni pe Republica Moldova, inclusiv prin şantaj energetic şi dezinformare, cu scopul de a destabiliza societatea şi de a submina democraţia dumneavoastră", a afirmat şeful NATO.

Oficialul a afirmat că Republica Moldova a răspuns cu hotărâre şi a condamnat acțiunile violente și atacurile săvârșite de Rusia în Ucraina.

"Războiul brutal al Rusiei împotriva Ucrainei ne-a arătat că trebuie să modernizăm forţele armate şi să creştem rezilienţa naţională. Vom face eforturi şi mai mari în acest sens, alături de prietenii noştri, pentru a dezvolta rezilienţa societăţii, a instituţiilor, dar şi capacităţile noastre de apărare", a declarat premierul Dorin Recean.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---