Externe

Regele Charles al III-lea participă la slujba de Paște în prima apariție publică după diagnosticul de cancer

schedule 31 mar. 2024, 22:07

Regele Charles al III-lea participă la slujba de Paște în prima apariție publică după diagnosticul de cancer
Salma Bashir Motiwala / Shutterstock
Regele Charles al III-lea, însoțit de regina Camilla, a participat la slujba de Paște, prima apariție majoră după anunțul diagnosticului său de cancer.

Regele Charles al III-lea a fost prezent la slujba de Paște de la Capela Saint-George din cadrul domeniului regal Windsor, marcând astfel prima sa apariție publică importantă de la anunțul diagnosticului său de cancer. Însoțit de regina Camilla, monarhul britanic a salutat mulțimea adunată și a părut într-o dispoziție bună, zâmbind și glumind cu cei prezenți.

Această apariție vine după ce, în luna februarie, Palatul Buckingham a dezvăluit că regele suferă de cancer, diagnosticat în urma unei intervenții chirurgicale la prostată. De atunci, Charles al III-lea și-a redus semnificativ angajamentele publice, concentrându-se pe îndeplinirea îndatoririlor sale într-un cadru mai restrâns.

În aceeași perioadă, prințesa Kate, soția prințului William, a fost și ea diagnosticată cu cancer, începând un tratament de chimioterapie preventivă. Prințul William și familia sa nu au fost prezenți la slujba de Paște, preferând să petreacă sărbătorile departe de atenția publică.

Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, prezent la slujbă, a transmis urări de bine regelui și prințesei de Wales și a îndemnat la rugăciune pentru sănătatea lor. În ciuda provocărilor de sănătate, regele Charles a continuat să își îndeplinească unele dintre funcțiile regale și este așteptat să își reia angajamentele publice după vacanța de Paște.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---