Social Politic Externe

Regele Charles al III-a vine vineri la București. Klaus Iohannis îl va primi la Palatul Cotroceni

schedule 30 mai 2023, 14:18

Regele Charles al III-a vine vineri la București. Klaus Iohannis îl va primi la Palatul Cotroceni
LINGTREN.COM / Shutterstock

Regele Charles al III-lea va efectua o vizită în România la sfârșitul acestei săptămâni. Vineri, monarhul britanic va fi primit de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Regele Charles al III-lea vine în România

Monarhul britanic, Regele Charles al III-lea va efectua o vizită în România în cursul acestei săptămâni. Klaus Iohannis îl va primi vineri, la Palatul Cotroceni. După ceremonia primirii oficiale, cei doi oficiali vor avea o discuție tete-a-tete, după care se vor întâlni cu autorităţile statului, reprezentanţii societăţii civile şi Corpul Diplomatic.

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble, a declarat că vizita regelui Charles al III-lea în România are caracter privat. De asemenea, monarhul se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis, ca gest de curtoazie.

"Se împlinesc 25 de ani de când regele nostru a vizitat România pentru prima dată, în 1998, şi va fi pentru prima dată când un monarh britanic vizitează România, dar de această dată va fi o vizită privată, ca marea parte a vizitelor pe care cel care era atunci Prinţul de Wales le-a avut în România. Înţelegem ce înseamnă o vizită privată: ca de fiecare dată, se va întâlni cu preşedintele, ca gest de curtoazie. După ce va fi fost la Cotroceni, restul vizitei va avea caracter privat. Este cunoscut că are diverse proiecte în care s-a implicat de-a lungul anilor şi vizitele private de obicei includ acest tip de demersuri şi mă aştept să existe aşa ceva, cu această ocazie, dar vor fi întâlniri private", a spus Noble.

Charles al III-lea a fost încoronat rege al Regatului Unit al Marii Britanii la începutul lunii mai

Acesta a menționat că implicarea anterioară a Prinţului de Wales în activităţile organizaţiilor non-guvernamentale se înscrie în activităţile pe care le întreprinde şi Guvernul britanic.

"Guvernul nostru colaborează în mod profund cu ONG-urile, pe toate domeniile. Aşa că nu există o problemă legată de posibilitatea de a lucra cu ONG-uri în calitate de rege, numai că atunci când acţionează în calitate de rege face acest lucru consiliat de Guvern. Aceasta este o vizită privată", a adăugat ambasadorul.

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti nu a divulgat mai multe informaţii despre vizita Regelui Charles al III-lea în România, menționând că acest caracter privat va fi respectat.

"Nu vreau să dau detalii, deoarece vreau ca (vizita - n.r.) să fie cât se poate de liniştită şi discretă pentru Rege. Unul dintre marile avantaje ale României este liniştea, aşadar vizitele sale private aici vor fi respectate ca atare", a subliniat Andrew Noble.

În data de 6 mai, Charles al III-lea a fost încoronat rege al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, dar şi al altor 14 ţări, inclusiv Canada, Australia şi Bahamas, împreună cu regina consoartă Camilla, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Westminster Abbey. Pe data de 10 septembrie 2022 a fost proclamat rege de către Consiliul de Ascensiune.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 18 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

25 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6687 RON
-0.00620
GBP
GBP: 5.8125 RON
0.00330
HUF
HUF: 1.261 RON
0.00270
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00010
CHF
CHF: 5.1404 RON
-0.01130
Convertor valutar

Rezultat: ---