Social Externe

Preşedintele Klaus Iohannis, împreună cu soția sa, participă la ceremonia de încoronare a Regele Charles al III-lea al Marii Britanii

schedule 06 mai 2023, 12:48

Preşedintele Klaus Iohannis, împreună cu soția sa, participă la ceremonia de încoronare a Regele Charles al III-lea al Marii Britanii
Klaus Iohannis/Facebook

Președintele României, Klaus Iohannis, împreună cu soția sa, Carmen Iohannis, au fost invitați să participe, sâmbătă, la ceremonia de încoronare a regelui Regele Charles al III-lea al Marii Britanii.

Klaus și Carmen Iohannis, prezenți la ceremonia de încoronare a Regelui Charles al III-lea

Președintele României, Klaus Iohannis, se află la Londra, alături de soția sa, Carmen Iohannis. Aceștia vor participa la evenimentul anului, la încoronarea Regelui Charles al III-lea. Primele informații au venit chiar de la președintele țării, care a postat pe contul său de Facebook.

„În această dimineață, înainte de Ceremonia încoronării Majestății Sale Regele Charles al III-lea”, a transmis Iohannis pe contul de Facebook, postând și o imagine de la Londra, în care apare împreună cu soția sa.

Regele Charles al III-lea al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord şi regina consoartă Camilla vor fi încoronaţi sâmbătă la Abaţia Westminster din Londra, în cadrul unei ceremonii oficiale care va fi urmărită de oamenii din toate colțurile lumii.

Încoronarea noului monarh britanic se bazează pe o ceremonie religioasă, care a devenit deja o tradiţie monarhică seculară şi trei zile de festivităţi în Marea Britanie, de sâmbătă până luni, aceasta fiind declarată zi liberă.

Anterior, Administrația Prezidențială a anunțat că vineri, 5 mai, președintele României, Klaus Iohannis a fost prezent la Palatul Buckingham, începând cu ora 19, la recepția oferită de Majestatea Sa Regele Charles al III-lea șefilor de delegații.

Sâmbătă, 6 mai, liderul de la București participă la Westminster Abbey, la ceremonia încoronării Majestății Sale Regele Charles al III-lea și a Reginei Camilla, a anunțat Administrația Prezidențială.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9763 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6386 RON
0.01810
GBP
GBP: 5.8067 RON
-0.01890
HUF
HUF: 1.2671 RON
-0.00220
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.0843 RON
0.00950
Convertor valutar

Rezultat: ---