Externe

LIVE VIDEO A început slujba de încoronare a regelui Charles al III-lea și a soţiei sale, regina Camilla, la Westminster Abbey din Londra

schedule 06 mai 2023, 14:39

Slujba de încoronare a Regelui Charles al III-lea a început la Westminster Abbey. Ceremonia a început cu „Recunoașterea”, partea în care regele este prezentat poporului. Slujba are loc în mai multe etape și va dura în jur de două ore. Charles al III-lea este cel mai bătrân monarh care a preluat tronul britanic.

Încoronarea Regelui Charles al III-lea a început

A început evenimentul anului! Slujba de încoronare a Regelui Charles al III-lea a început la Westminster Abbey cu „Recunoașterea”, un ritual în cadrul căruia viitorul rege este prezentat poporului. Reverendul Dr. Iain Greenshields, moderatorul adunării generale a Bisericii Scoției, i-a prezentat lui Charles al III-lea o biblie, ca parte a slujbei.

„Pentru a vă păstra mereu în minte legea și Evanghelia lui Dumnezeu ca regulă pentru întreaga viață și guvernare a prinților creștini, primiți această carte, cel mai valoros lucru pe care îl oferă această lume. Aici este înțelepciunea; aceasta este legea regală; acestea sunt oracolele vii ale lui Dumnezeu.” , i-a transmis acesta monarhului.

Slujba are loc în mai multe etape și se presupune că aceasta va dura puțin sub două ore. Tradiția recunoașterii Regelui Charles al III-lea, în care monarhul britanic este prezentat „poporului”, este o tradiție veche, încă din epoca anglo-saxonă.

Charles al III-lea, fiul Reginei Elisabeta a II-a, a fost născut pentru a fi rege. Monarhul urcă pe tron la vârsta de tocmai 73 de ani, acesta fiind cel mai bătrân monarh care a preluat tronul britanic. La acest eveniment istoric participă 2.300 de invitați, iar milioane de telespectatori din toate colțurile lumii urmăresc această zi importantă în istoria Regatului Unit al Marii Britanii.

Prinţul Henry este prezent la ceremonia de încoronare a tatălui său

Charles al III-lea a urcat pe tron la data de 8 septembrie 2022, la moartea mamei sale, Elisabeta a II-a. Astăzi, Charles al III-lea depune jurământul de recunoaştere a diferitelor religii practicate în ţară şi ca şef al Bisericii Anglicane.

Viitorul rege este îmbrăcat într-o mantie armorială și a intrat în abaţie urmat de mai mulţi nepoţi, printre care prinţul George, al doilea în linia de succesiune la tronul britanic, în calitate de paj alături de nepoţii Camillei. La această ceremonie, vor fi folosite coroana Sfântului Edward şi coroana imperială.

Camilla, soția Regelui Charles al III-lea, a intrat înaintea regelui, îmbrăcată în alb şi este încoronată după monarhul britanic.

În spatele regelui, au intrat în abaţie prinţul şi prinţesa de Wales, William şi Catherine, ambii îmbrăcați în ţinută de ceremonie.

Prinţul Henry, fiul cel mic al Regelui Charles al III-lea, este prezent la încoronarea tatălui său, însă fără soţia sa, Meghan, şi cei doi copii ai lor, Archie şi Lilibet.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9763 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6386 RON
0.01810
GBP
GBP: 5.8067 RON
-0.01890
HUF
HUF: 1.2671 RON
-0.00220
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.0843 RON
0.00950
Convertor valutar

Rezultat: ---