Externe

Reconstrucția podului din Baltimore, o prioritate pentru administrația Biden după prăbușirea catastrofală

schedule 27 mar. 2024, 11:25

Reconstrucția podului din Baltimore, o prioritate pentru administrația Biden după prăbușirea catastrofală
Pixabay
Joe Biden promite reconstrucția podului Francis Scott Key din Baltimore, afectat de un accident, vital pentru economia locală și națională.

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a promis că va face tot posibilul pentru a reconstrui podul Francis Scott Key din Baltimore, care s-a prăbușit în urma unei coliziuni cu un cargobot. Incidentul a avut loc marți, iar consecințele sunt devastatoare: portul Baltimore, unul dintre cele mai mari centre de transport maritim din SUA, este închis, iar reconstrucția podului este estimată să coste peste 600 de milioane de dolari.

Biden a subliniat importanța podului pentru economia locală și națională, menționând că 15.000 de locuri de muncă depind de funcționarea portului și că peste 30.000 de vehicule traversau zilnic podul. Guvernatorul statului Maryland a confirmat că echipa președintelui va face tot posibilul pentru a redeschide portul și a reconstrui podul cât mai curând posibil.

În urma accidentului, operațiunile de salvare au fost suspendate la 18 ore de la incident, iar șase muncitori care efectuau lucrări de întreținere pe pod sunt presupuși morți. Echipele de scafandri se confruntă cu condiții dificile în apele întunecate și pline de epave ale râului Patapsco. Autoritățile au trecut de la o misiune de căutare și salvare la una de căutare și recuperare, iar niciun cadavru nu a fost încă recuperat.

Podul Francis Scott Key, deschis în 1977 și numit după autorul imnului național al SUA, este un simbol al orașului Baltimore și al infrastructurii critice a națiunii. Reconstrucția sa va fi o provocare majoră, atât din punct de vedere tehnic, cât și financiar, dar administrația Biden se angajează să asigure resursele necesare pentru a restabili acest important nod de transport.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---