Social

Afacerist din Cluj, răpit și torturat pentru codul de la criptomonede. Tâlharii i-au tăiat un deget

schedule 18 ian. 2024, 09:25

Afacerist din Cluj, răpit și torturat pentru codul de la criptomonede. Tâlharii i-au tăiat un deget
Foto: Captura Observator News

Atac în stil mafiot, la Cluj. Un afacerist, patron al unui restaurant cunoscut, spune că a fost răpit și torturat ore în șir pentru a dezvălui parolele conturilor cu criptomonede. Tâlharii i-au tăiat un deget și l-au stropit cu motorină numai pentru a afla codul de acces al portofelului virtual. Ancheta se arată una dificilă, căci în zonă nu sunt camere de supraveghere. 

O zonă de la marginea Clujului ar fi fost scena torturii. Omul de afaceri de 42 de ani a ajuns acolo de bună voie. De la birou, a pornit pe jos până la restaurantul pe care îl are în oraș, iar de acolo a luat o mașină și a condus până în apropiere de Florești. 

Bărbatul a ajuns la halele de la marginea Floreștiului la miezul nopții, pentru a se întâlni cu un bărbat pe care îl cunoștea și pe care urma să îl consilieze în domeniul criptomonedelor. 

După 15 minute, au apărut alți doi indivizi care aveau fețele acoperite cu cagule și care l-au legat la mâini, apoi l-au pus la pământ, a povestit afaceristul polițiștilor. 

Acesta a fost torturat preț de mai multe ore. Ca să afle codul de acces al portofelului virtual, agresorii i-au tăiat bărbatului un deget, i-au turnat alcool pe gât, l-au stropit cu motorină și l-au amenințat cu moartea, susține omul de afaceri. 

„Metoda pe care ei au folosit-o cu tăierea unui deget o reîntâlnim de foarte multe ori în metodele mafiei italieneşti.Ameninţarea că îi dau foc, de asemena, face parte din acest registru al torturii mafiei în general”, a explicat Dan Antonescu, criminolog, pentru Observator

Bărbatul a cedat și le-a dat tâlharilor toate informațiile. Dar locul în care s-ar fi produs scenele de groază nu a fost ales întâmplător. Zona este lipsită de iluminat, iar între hale nu există supraveghere. Printre puţinele indicii pe care au poliţiştii sunt amprentele de pe furgoneta cu care se afla omul de afaceri, prelevate deja de criminalişti. 

Hoții s-au ales cu 966.000 de lei în criptomonede, un telefon mobil, două laptopuri, lanțul pe care victima îl purta la gât și verigheta. 

Polițiștii au aflat întâmplător de atac. După ce a fost lăsat liber, bărbatul a pornit spre casă cu mașina, iar pe drum a lovit un parapet de pe marginea șoselei. 

„În jurul orei 5.45, în municipiul Cluj-Napoca a fost înregistrat un eveniment rutier în care a fost implicat un bărbat, de 42 de ani, aflat sub influența băuturilor alcoolice, respectiv 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat. Persoana în cauză a relatat o agresiune. Faptă pe care nu a sesizat-o printr-un apel de urgenţă”, a transmis Andreea Vișan, purtător de cuvânt IPJ Cluj. 

Afaceristul a spus că nu a mers la poliție pentru a nu-și pune familia în pericol. După accident, a fost dus la spital. 

„S-a intervenit chirurgical de urgență pentru reconstrucția degetului. Iar în momentul de faţă este internat în cadrul Compartimentului de Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă pentru monitorizare și tratament de specialitate”, Doru Danciu, Spitalul Județean de Urgență Cluj. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---