Social Recomandări

Pericolul de Paște: candelele aprinse de Înviere. Sfaturile specialiștilor pentru a le păstra în siguranță acasă

schedule 16 apr. 2023, 08:33

Pericolul de Paște: candelele aprinse de Înviere. Sfaturile specialiștilor pentru a le păstra în siguranță acasă
Foto: ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO

De Paște, mulți români aleg candele pentru a duce acasă Lumina Sfântă. În piețe, supermarketuri și florării sunt oferte pentru toate buzunarele. Ba chiar și pentru cei care nu s-au pregătit în acest sens au fost variante: bisericile și magazinele non-stop. Însă tocmai tradiția ne poate pune în pericol, căci candelele nesupravegheate pot determina adevărate tragedii. Recomandările experților pentru a le păstra în siguranță în case. 

Candelele aprinse de Înviere, cel mai mare pericol de Paște

Prețul candelelor diferă și poate fi ba 3 lei, cu capac, 16, tot cu capac, sau chiar 20 - 25 de lei. Tipul de ceară sau ambalajul fac prețul. „Foarte mulți clienți ne întreabă de ce nu umplem până în vârful candelei. Capacul se încinge, capacul topește plasticul și ar putea lua foc”, a explicat Ali Alexandru, producător de lumânări.

Întâi, ideal ar fi fost să luați lumină de la o biserică din apropierea casei, pentru a nu fi nevoiți să o transportați cu mașina, căci în cazul unei manevre bruște sau al unui accident, poate deveni periculos și mașina se poate incendia.

Ajunși acasă cu lumina, nu trebuie să lăsam candela nesupravegheată, în special în prezența copiilor, și să găsim modalități pentru a o păstra în siguranță în casă. 

„Lumânarea poate fi amplasată într-o farfurie cu puțină apă”, a recomandat Ana Covașniuc, sublocotenent ISU.  Cei care nu vor să țină neapărat tradiția, dar vor un decor festiv și sigur, pot folosi candele și lumânări cu led. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---