Externe

Parașutarea ajutoarelor în Fâșia Gaza continuă în ciuda riscurilor mortale

schedule 27 mar. 2024, 10:53

Parașutarea ajutoarelor în Fâșia Gaza continuă în ciuda riscurilor mortale
Foto: Shutterstock
SUA continuă parașutările de ajutoare în Gaza, în ciuda riscurilor și apelurilor Hamas, pentru a atenua criza umanitară acută.

În ciuda apelurilor Hamas pentru încetarea parașutărilor de ajutoare umanitare, Statele Unite au anunțat că vor continua să livreze astfel de ajutoare în Fâșia Gaza. Această decizie vine în urma unor incidente tragice în care 18 persoane au decedat încercând să recupereze alimentele parașutate. Situația umanitară din regiune rămâne critică, cu un sistem de sănătate aproape colapsat și o populație care se confruntă cu foametea.

Conform declarațiilor unui purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională al Casei Albe, parașutările sunt doar una dintre metodele utilizate pentru a furniza ajutorul necesar palestinienilor și se lucrează în paralel pentru a spori asistența umanitară pe cale terestră. De asemenea, se explorează posibilitatea creării unui coridor maritim pentru a facilita intrarea ajutoarelor.

În contextul bombardamentelor israeliene și al presiunilor internaționale pentru o încetare a focului, populația din Fâșia Gaza se confruntă cu dificultăți majore în accesarea ajutoarelor. Rapoartele indică că ajutoarele sunt insuficiente pentru cele 2,4 milioane de locuitori, iar în nordul regiunii, unde accesul este și mai dificil, copii au murit de malnutriție.

Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie (IFRC) a descris starea sistemului de sănătate din nordul teritoriului ca fiind „catastrofală”, în timp ce spitalul al-Amal a fost declarat „scos din funcțiune”. În acest climat de criză, locuitorii din Gaza sunt dispuși să riște totul pentru a obține alimente esențiale, cum ar fi o conservă de ton sau de fasole, care sunt împărțite între numeroase persoane.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9763 RON
0.00020
USD
USD: 4.6109 RON
0.00470
GBP
GBP: 5.7827 RON
-0.00080
HUF
HUF: 1.2877 RON
-0.00220
BGN
BGN: 2.5443 RON
0.00010
CHF
CHF: 5.0812 RON
0.00800
Convertor valutar

Rezultat: ---