Externe

Regatul Unit implementează eliberarea anticipată a deținuților pentru a combate supraaglomerarea inchisorilor

schedule 16 mai 2024, 07:41

Regatul Unit implementează eliberarea anticipată a deținuților pentru a combate supraaglomerarea inchisorilor
Antonio Traveler/Youtube
Guvernul britanic a anunțat eliberarea anticipată a deținuților nepericuloși și utilizarea aresturilor poliției pentru a gestiona supraaglomerarea închisorilor.

Guvernul britanic a anunțat măsuri de urgență pentru a face față supraaglomerării închisorilor, inclusiv eliberarea anticipată a deținuților aflați la sfârșitul pedepselor lor. Această decizie vine în contextul în care numărul deținuților din Anglia și Țara Galilor a atins un nivel record, determinând guvernul să acționeze pentru a reduce presiunea asupra sistemului penitenciar.

Un purtător de cuvânt al premierului Rishi Sunak a subliniat că deținuții eligibili pentru eliberare anticipată sunt cei care nu au fost condamnați pentru infracțiuni grave, cum ar fi terorismul sau infracțiunile sexuale. De asemenea, aceștia vor fi supravegheați strict, inclusiv prin utilizarea brățărilor electronice. Guvernatorii închisorilor au autoritatea de a bloca eliberarea deținuților în anumite cazuri.

Ministerul Justiției a introdus și o măsură temporară prin care inculpații cărora li s-a refuzat eliberarea pe cauțiune pot fi reținuți în aresturile poliției, dacă închisorile nu dispun de spațiu suficient. Această procedură a fost utilizată și în trecut pentru a asigura transferul sigur al deținuților și disponibilitatea locurilor în celule.

Aceste măsuri sunt răspunsul guvernului la creșterea numărului de deținuți, care a dublat populația carcerală în ultimii 30 de ani, și la condițiile din ce în ce mai dificile din închisori, unde trei din cinci sunt considerate supraaglomerate.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 13 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

34 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9771 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6264 RON
0.01980
GBP
GBP: 5.8751 RON
-0.00570
HUF
HUF: 1.2596 RON
-0.00450
BGN
BGN: 2.5447 RON
CHF
CHF: 5.1228 RON
0.01580
Convertor valutar

Rezultat: ---