Externe

Zelenski solicită ajutor militar pentru a ataca infrastructura rusă

schedule 27 mai 2024, 08:42

Zelenski solicită ajutor militar pentru a ataca infrastructura rusă
Foto: RADU TUTA / AGERPRES FOTO
Zelenski cere armament pentru a ataca infrastructura rusă, criticând restricțiile occidentale și numind Rusia sursă de terorism.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a făcut un apel către națiunile occidentale să furnizeze țării sale armament care să permită atacarea infrastructurilor din interiorul Rusiei, de unde se lansează atacuri împotriva Ucrainei. Într-un discurs recent, Zelenski a condamnat atacurile cu rachete și bombe aeriene efectuate de Rusia asupra regiunii Harkov, care au rezultat în moartea a șapte civili. El a subliniat că aceste atacuri sunt posibile din cauza restricțiilor impuse Ucrainei de a se apăra și a lipsei de rachete cu rază lungă de acțiune.

Deși Statele Unite, Franța și Regatul Unit au livrat Ucrainei un număr limitat de rachete cu rază lungă de acțiune, majoritatea aliaților au interzis Ucrainei să folosească aceste arme pentru a lovi ținte în interiorul Rusiei, temându-se de represalii. Totuși, Regatul Unit a anunțat recent că va permite Ucrainei să utilizeze arme britanice pentru a ataca teritoriul rus, în timp ce Statele Unite și Franța nu și-au schimbat politica oficială în această privință.

Zelenski a subliniat că restricțiile în lupta împotriva terorismului sunt percepute ca fiind greșite și nedrepte și a cerut liderilor internaționali mai multă hotărâre în sprijinirea Ucrainei, referindu-se la Rusia ca la o sursă de terorism și subliniind necesitatea de a dispune de toate instrumentele necesare pentru a învinge agresorul.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 13 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

34 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9773 RON
-0.00010
USD
USD: 4.5975 RON
0.01140
GBP
GBP: 5.8771 RON
-0.00010
HUF
HUF: 1.2682 RON
-0.00350
BGN
BGN: 2.5448 RON
CHF
CHF: 5.1188 RON
-0.00090
Convertor valutar

Rezultat: ---